Forbundsleder Eli Gunhild By Foto: Monica Kvaale/NSF

Sykepleierforbundet: – NHOs lockoutvarsel er ugyldig

Sykepleierforbundet mener NHOs lockoutvarsel er ugyldig og har meddelt Riksmekleren at sykepleierne som ikke er i streik vil møte på jobb som vanlig tirsdag morgen. – Vanskelig å manøvrere med en så uforutsigbar og uprofesjonell motpart som NHO, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

NHO Service og Handel varslet torsdag lockout fra 20. november. Det betyr at totalt 500 sykepleiere ikke får gå på jobb førstkommende tirsdag. Direktør Anne-Cecilie Kaltenborn sa da til NTB at hun håper lockouten vil bidra til å få slutt på streiken.

Fredag melder Sykepleierforbundet at NHOs lockoutvarsel er ugyldig, da det ikke fyller de formkrav et varsel om lockout skal følge etter lovens bestemmelser.

Les også: Parat ber NHO trekke varsel om lockout

Sykepleierforbundet mener varsel om lockout eventuelt må sendes på nytt og i henhold til gjeldende krav, dersom NHO ønsker å opprettholde dette.

– Dette føyer seg inn i rekken av hendelser i denne konflikten som dessverre forteller om en uprofesjonell motpart, sier forbundsleder Eli Gunhild Bye i en melding.

Det er kraftig skyts som nå rettes mot NHO fra Norsk Sykepleierforbund. Først melder Sykepleierforbundet at de ikke anser lockoutvarselet for å være gyldig, dernest anklager de NHO Service og Handel for brudd på taushetsplikten som gjelder under mekling.

– Det har skjedd mye rart i denne saken. Blant annet kjente NHO åpenbart ikke til at det som framkommer under mekling er taushetsbelagt og at det er forbundet med straffeansvar å melde om det som framkommer der, skriver Sykepleierforbundet i en melding.

Sykepleierforbundet skriver videre at når NHO Service og Handel velger å gå ut med en pressemelding om forhold under meklingen, så er det et så klart brudd på taushetsplikten at det truer hele meklingsinstituttet.

– Vi har derfor skrevet brev til Riksmekleren og Arbeidsdepartementet om dette. At vi ikke kjente oss igjen i innholdet er en annen sak, men alle seriøse parter i norsk arbeidsliv er avhengig av at Riksmekleren som institusjon respekteres, skriver forbundet i meldingen.

Ifølge VG har lockouten ført til betydelig irritasjon innad i regjeringen, fordi manøveren gjør at det blir regjeringen som får hele konflikten i fanget.

Parat24 har kontaktet NHO for en kommentar, og avventer svar fra NHO på Sykepleierforbundets uttalelser.

Powered by Labrador CMS