Sykefraværet gikk ned annet kvartal Foto: iStock

Sykefraværet ned

Sykefraværet i andre kvartal var på 5,9 prosent, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er en kraftig nedgang fra første kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedgangen på 8,3 prosent fra forrige kvartal normaliserer nivået på sykefraværet etter at det økte mye rundt koronautbruddet i første kvartal, melder SSB.

Når man sammenligner tall fra andre kvartal i år med andre kvartal i fjor, er det ikke så stor forskjell i fraværet.

Justert for sesongvariasjoner var egenmeldt sykefravær på 0,7 prosent i andre kvartal i år, mens legemeldt fravær var på 5,2 prosent. Egenmeldt sykefravær har gått ned med en firedel, mens legemeldt fravær har gått ned 5,4 prosent fra kvartalet før.

Sykefraværet økte mest blant menn i første kvartal, men det er kvinner som har hatt den største nedgangen i andre kvartal. Mennenes fravær økte med 11 prosent i første kvartal og falt med 7,6 i andre kvartal. Kvinners fravær økte med 6,5 prosent i første kvartal og falt med 8,8 prosent i andre kvartal.

Forskjellige bransjer har ulik utvikling i sykefraværet. Bygg- og anleggsvirksomheten har hatt en økning på 11,1 prosent fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år. Undervisning og offentlig administrasjon har hatt en kraftig reduksjon i fraværet sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Powered by Labrador CMS