Regjeringskvartalet Rosenbad i Stockholm

Svensker til Norge for å lære

En delegasjon fra den svenske regjeringen er i Norge for å lære om norsk stillingsvern for deltidsansatte. Parat-advokat Vetle Rasmussen møtte delegasjonen torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en delegasjon fra den svenske "Utredningen för hållbart arbetsliv över tid" nedsatt av den svenske regjeringen som besøker Oslo for å lære om norske erfaringer.

Konkret dreier det seg om arbeidsmiljølovens § 14-4 a som sier at deltidsansatte som de siste 12 måneder jevnlig har arbeidet utover avtalt arbeidstid, har rett til stilling tilsvarende faktisk arbeidstid. Det vil for eksempel si at hvis du er ansatt i en 20 prosents stilling, men har jobbet 50 prosent, har du rett til en 50 prosents stilling.

Parat-advokat Vetle Rasmussen er, på vegne av Parat og YS, en av flere norske aktører som møter den svenske delegasjonen.

– Det er positivt at svenskene vurderer å innføre en lignende bestemmelse. Retten til utvidet stilling tilsvarende faktisk arbeidstid har vist seg å være en effektiv regel for norske arbeidstakere. Tvisteløsningsnemnda behandler et stort antall slike saker, og ettersom svært mange får medhold i sine krav om utvidet stilling, har det opplagt vært behov for bestemmelsen i det norske arbeidsmarkedet, sier Vetle Rasmussen.

Powered by Labrador CMS