Ina Marie Hansen og Parat vil ha et sunnere arbeidsliv

Sunnere mat på jobb

Parats landsmøte oppfordrer tillitsvalgte til å gå i dialog med arbeidsgiver for at de ansatte skal få et sunt alternativ når de jobber overtid. De vil også at Parat vurderer å arrangere kurs i kosthold og riktig ernæring for tillitsvalgte og medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Landsmøtet vil at de tillitsvalgte tar større ansvar for at de ansatte får sunn og næringsrik føde, når det kommer til overtidsmat/møtemat.
"Som oftest er det pizza og en skål med sjokolade som blir satt på bordet før et møte, og det er gjerne det eneste alternativet man blir tilbudt. Nå vil Parat at det skal tilbys et sunnere alternativ til pizzaen og sjokoladen.
Norske helsemyndigheter anbefaler minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag, og fisk to til tre ganger i uka. De anbefaler at vi minsker inntaket av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, sukker og salt.
Høyt inntak av sukker, raske karbohydrater, mettet fett og salt øker risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, diabetes, hjerte- og karsykdommer og demens.
Mange synes det er vanskelig å velge et sunnere kosthold, og landsmøtet vil at de tillitsvalgte går foran som gode eksempler og tar alle i en sunnere retning.
Riktig kosthold er gang på gang bevist å ha helsebringende effekt på kroppen vår.
Det handler ikke om å holde seg slank, det handler om å fylle riktig drivstoff på tanken, for et jevnere blodsukker gjennom arbeidsdagen, som vil kunne føre til mer effektivt arbeid", heter det i resolusjonen, som er utarbeidet av Parat Ung.
Powered by Labrador CMS