Streikefare i flysektoren kan sette ferieplaner i fare

I forrige uke strandet hovedforhandlingene mellom flyteknikerne og NHO Luftfart. Faren for streik er stor. Det kan gå mot kaos i fellesferien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) brøt hovedforhandlingene med NHO Luftfart 8. juni ettersom NHO ikke ville imøtekomme flyteknikerne på noen av punktene som var viktige for dem, blant annet helse og nattarbeid.

Medlemmene i NFO kommer fra både Norwegian, SAS og Widerøe, og det er tatt ut plassoppsigelse for 430 av organisasjonens rundt 500 medlemmer i tariffområdet.

Meklingen er berammet til 26. juni slik at en eventuell streik vil ramme sommerferieutfarten.

Tirsdag denne uke ble det i tillegg forhandlingsbrudd mellom LO Stat og Spekter for medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i Avinor og Avinor Flysikring. Her er dato for meklingen ennå ikke satt.

En eventuell streik blant disse medlemmene vil ramme Avinors tårntjeneste på flyplassene, flygekontrolltjenesten for trafikken i norsk luftrom og teknisk infrastruktur for flynavigasjon.

Dermed kan det i verste fall bli to streiker på samme tidspunkt innen luftfarten i sommerferien. Parat er ikke endel av disse forhandlingene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS