Les

Streik avverget i Vitusapotekene

Streik avverget i Vitusapotekene. Foto: Jan-Tore Egge/Wikimedia Commons.
En time på overtid ble det oppnådd enighet mellom partene hos Riksmekleren i mellomoppgjøret natt til tirsdag. Dermed blir det ikke streik for farmasøytene.
Av NTB 09.10.2019 15:28
Norsk Medisinaldepot AS (NMD) og arbeidsgiverforeningen Spekter møttes hos Riksmekleren mandag klokka 10. Det ble brudd i lønnsoppgjøret for farmasøyter i NMD i mai i vår, og mellomoppgjøret gikk til mekling. 

Meklingsfristen var satt til midnatt, og den varslede streiken i Vitusapotekene ble unngått da partene kom til enighet klokka 1.
– Farmasøyter i Vitus har nå fått et lønnsoppgjør på 3,2 (lik frontfaget) som er på linje med resten av arbeidslivet. Vi har fått gjennomslag for å heve minstelønnen for både reseptar- og provisorfarmasøyter betraktelig. Minstelønnen for reseptarer økes med 15 000 kroner og minstelønnen for provisorer økes med 30 000 kroner. Ny minstelønn for reseptarer er nå 415 000 kroner og for provisorer er ny minstelønn nå 500 000 kroner. Farmasøyter er kjernekompetansen i apotek, så vi er fornøyd med å ha fått hevet minstelønnen, sier Rønnaug Larsen, leder i Norges Farmaceutiske Forening, i en pressemelding til NTB.

Larsen sier foreningen fortsatt har mye å jobbe med inn mot neste års hovedoppgjør.
– Vi er fornøyd med å ha kommet fram til enighet i meklingen med SAN/Norges Farmaceutiske forening for Norsk Medisinaldepot, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter
 
Våre medlemsblader
Video

Permittering, ferie og feriepenger

Permittering, ferie og feriepenger

Vil ha din mening om Nasjonal transportplan

Er vår sikkerhet ivaretatt?

Tenor Thomas Ruud om solidaritets­konserten

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com
parattariff.com

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf 21 01 36 00
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo