Petter Stordalen og konsernsjef Magnus Wikener i Vinggruppen i Norden. Foto: Ving

Stordalen blant Vings nye eiere

Hotellkongen og to oppkjøpsfond tar over Ving etter konkursen i eierselskapet Thomas Cook. Det var onsdag de nye eierne ble presentert under et arrangement på Vings hovedkontor i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stordalens selskap Strawberry kjøper opp Vinggruppen sammen med oppkjøpsfondene Altor og britiske TDR Capital. Dette omfatter totalt 2.300 ansatte i Ving, Spies, Tjäreborg og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Strawberry Group og Altor kjøper 40 prosent hver av selskapet, og TDR Capital kjøpe de resterende 20 prosentene.

Stordalen ville ikke si akkurat hvor mye han har gått ut med for å sikre avtalen, men sier at de nye eierne kommer til å stille omtrent 6 milliarder svenske kroner i likviditet og garantier.

Thomas Cook varslet at de gikk konkurs natt til 23. september, etter at forhandlingene med den britiske staten om en avtale for rekapitalisering av selskapet hadde brutt sammen.

Stordalen kom med krass kritikk av den tidligere eieren.

– Ving har alltid gått bra, alltid vært et solid selskap. Men noen over der, de tok ut alle pengene hele tiden. De drenerte Ving for alt det Ving var. Selskapet ble tømt for milliarder. Ving gjorde all rett, Thomas Cook gjorde alt feil, sa Stordalen.

Konsernsjef Magnus Wikener i Vinggruppen i Norden ønsker de nye eierne velkommen.

– Deres store bransjekompetanse og finansielle styrke gir oss den langsiktige stabiliteten vi trenger, i tillegg helt nye muligheter for å utvikle utvalget for kundene våre framover, sier han.

Wikener opplyste også at flyselskapet i Ving-systemet skifter navn til Sun Class Airlines.

Les også: Thomas Cook: De norske selskapene fortsetter driften

Les også: Thomas Cook slått konkurs

Les også: Thomas Cook søker konkursbeskyttelse

Powered by Labrador CMS