Foto: Helge Skodvin

Statlige støtteordninger under lupen

Innovasjon Norge, Forskningsrådet og investeringsselskapet Siva er blant institusjonene næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil se på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Næringsministeren vil rydde opp i «virkemiddeljungelen» for næringslivet, som koster ni milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv (DN).

Det såkalte virkemiddelapparatet for næringslivet består av tiltak, støtteordninger og garantier for bedrifter, og ivaretas av institusjoner som det statlige investeringsselskapet Siva, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Isaksen beskriver overfor DN et virkemiddelapparat med fragmenterte og delvis overlappende ordninger.

– Det første mindre bedrifter spør om når jeg møter dem er hvordan de skal finne frem i denne jungelen av tiltak, støtteordninger, garantier og så videre, sier næringsministeren. Han vil avvikle ordninger som ikke fungerer, og i stedet putte penger der det gir resultater.

– Dette blir trolig et av de største politiske prosjektene for meg i denne perioden, sier han til avisa. Ingenting kan utelukkes, og arbeidsplassene kan ikke garanteres, ifølge DN.

Det kan dermed gå både mot sammenslåinger og regionalisering av disse institusjonene. Blant det som vurderes er å slå sammen Siva og Innovasjon Norge. Parat har 35 ansatte i Innovasjon Norge, fire i Forskningsrådet og ingen i Siva.

Powered by Labrador CMS