Norwegians bruk av bemanningsseslaper sender konkursregingen til ansatte og staten

Staten og ansatte får regningen

Norwegians bruk av bemannings-datterselskaper gjør at det er de ansatte og staten som ta regningen etter de fire Norwegian-konkursene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I Norge, Sverige, Danmark og Spania sliper nå advokater og fagforeninger knivene mot Norwegians bruk av bemannings-datterselskaper. De mener flyselskapet unndrar seg ansvar for de ansatte, skriver borsen.no

Til borsen.no uttaler Parats advokat Christen Horn Johannessen at det Norwegian gjør, er å velte kostnadene over på samfunnet, sier Parat-advokat Christen Horn Johannessen.

- Norwegian har plassert arbeidsgiveransvaret i egne datterselskaper uten verdier, og uten egen vilje. Sånn sett er ikke stillingsvernet deres særlig mye verdt, sier Christen Horn Johannessen til Børsen.

Johannessen er advokat i Parat, som organiserer piloter og kabinansatte i Norwegian, og representerer ansatte i Danmark, Sverige og Norge.

Konkursene i april i år kostet 856 ansatte jobben, ifølge konkurs-dokumenter fra Pilot Services Sweden, Norwegian Pilot Services Denmark, Norwegian Cabin Services Denmark og Norwegian Air Resources Denmark.

Norwegians fire konkurser betyr en kjemperegning til de svenske og danske statlige lønnsgarantiordningene, slik Dagbladets finansnettsted Børsen og den danske avisa Børsen har skrevet.

Feriepenger, lønn i oppsigelsestida med mer kan samlet komme opp i flere hundre millioner kroner, hvorav de statlige lønnsgarantiordningene i de to landene tar en del av regninga. Den svenske lønnsgarantiordningen dekker 48 millioner svenske kroner, mens pilotene der må belage seg på et tap i hundremillion-klassen. Tallene for Danmark ennå ikke klare.

Les hele saken på borsen.

Powered by Labrador CMS