Les

Spontanaksjon i forkant av Stortingets spørretime

Norwegian-ansatte samlet seg til markering utenfor Stortinget i forbindelse med spørretimen der støttepakke til luftfarten var et av temaene. Foto: Helene Husebø
Statsminister Erna Solberg var onsdag til stede i Stortingets spørretime, der hun ble utfordret med spørsmål om redningspakke til norsk luftfart. Ansatte i Norwegian samlet seg til en spontanaksjon utenfor Stortinget klokken 10.00.
Av Helene Husebø Publisert dato 18.11.2020 12:00 redigert 19.11.2020 8:23
Leder for kabinansatte i Norwegian, René-Charles Gustavsen, sier statsministeren nå får anledning til å komme på banen for å redde norsk luftfart.
– Det er kommet noe mer til luftfart i statsbudsjettet, men ikke på langt nær nok til å redde eksisterende infrastruktur og norske arbeidsplasser, sier Gustavsen.

Skuffet
Leder for pilotene i Norwegian, Alf Hansen, sier han er skuffet over at regjeringen så langt ikke har tatt alvoret innover seg. Han mener en kompensasjonsløsning, lik det øvrig næringsliv har fått, raskt må på plass.
– Sylvi Listhaug (Frp) har gitt lovnader om en redningspakke for luftfarten, Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tar opp redningspakken i Stortingets spørretime og vi har hatt gode samtaler med Sverre Myrli (Ap). Når vi i tillegg har positive samtaler med Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og Helge Orten i Høyre, gir det oss håp, sier Hansen.

Tusenvis av arbeidsplasser
Parat-leder Unn Kristin Olsen sier Parats uavhengighet til partipolitikken gir styrke i samtalene som nå foregår.
– Vi kan diskutere sak med alle partier på Stortinget, uten å ha partipolitiske bindinger. Det gjør at vi forhåpentlig kan samle et bredt flertall for å redde norsk luftfart i krise. Vi kjemper for at Widerøe, SAS og Norwegian skal overleve. Overlever disse flyselskapene har vi også gitt et godt bidrag til å redde tusenvis av småbedrifter og arbeidsplasser i distriktene, bedrifter og arbeidsplasser som er helt avhengig av et velfungerende transporttilbud, sier Olsen.

Utfordret av Sp
Samtidig som Norwegian-ansatte demonstrere utenfor Stortinget onsdag, ble statsminister Erna Solberg (H) ifølge NTB utfordret av Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum om hvorfor regjeringen ikke vil gjøre mer for å redde flyselskapet.
– Folk og næringsliv i Norge er helt avhengige av luftfarten. Mange tusen arbeidsplasser er nå i fare. Kan statsministeren sitte og se på at Norwegian som første norske selskap legges ned og arbeidsplassene forsvinner? spurte Sp-lederen.

Norwegians gjeld
Solberg pekte ifølge NTB på at regjeringen totalt har brukt 13-14 milliarder kroner på luftfarten ved å kjøpe ruter og tjenester og ved å stille gode låneordninger tilgjengelig for selskapene.
– Men vi kan ikke ta helt ut av diskusjonen at noen selskaper allerede før pandemien hadde utfordringer med finansieringen, sa hun, ifølge NTB i en henvisning til Norwegians gjeld på over 40 milliarder kroner.

Les også: Norwegian-ansatte markerte foran Stortinget

Våre medlemsblader
Video

Paratkonferansen 2020

Lønnsoppgjøret i staten: – Kjøpekraften skal sikres

Brudd i lønnsoppgjøret

Enklere pensjon for alle med innskuddspensjon

Lønnsoppgjøret er i gang

© Parat

– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom

RSS nyhetsstrøm

parat.com
Våre nettsteder:

parat.com

parat24.com

paratkompetanse.com 

parattariff.com 

parat.com/pensjon

parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com

webmaster@parat.com

Lakkegata 23

Postboks 9029 Grønland

0133 Oslo
Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaksjonsmedarbeidere

Redaktørplakaten

Vær varsom-plakaten