F.v: John-Inge Nerland, Marianne Hårtveit, Anne Lise Olsen, Gro Bakke, Morten Greni, Ragnhild Negård og Thore Helland. Foto: Vetle Daler

Spennende dag hos Kartverket

Har du hørst om geodesi? Eller visste du at det er noe som heter Norsk kartmuseum? Dette lærte Parats regionutvalg sør mer omda de besøkte Kartverket på Hønefoss tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat har en stor medlemsgruppe i Kartverket, som har ansvar for den geografiske infrastrukturen og offentlig eiendomsinformasjon, og er tinglysingsmakt for hele landet. Kartverket har over 800 ansatte, og hovedkontoret ligger på Hønefoss.

Tirsdag besøkte Parats regionutvalg sør Kartverket, hvor møte med tillitsvalgte og medlemmer, samt omvisning sto på agendaen. Der lærte de blant annet at geodesi er vitenskapen om jordens form, bevegelse, tyngdefelt og endringer i disse størrelsene. Dette er et av områdene Kartverket jobber med, i tillegg til karttjenester på land og sjø, stednavnregister, eiendomsregister og tinglysningssaker over hele landet. Her ligger også Norsk kartmuseum, som viser utviklingen i kart- og landmålingsfaget – en historie som går flere hundre år tilbake.

Ragnhild Negård er leder for regionutvalget. Hun sier det er viktig for utvalget å ha kontakt med medlemmer og tillitsvalgte i region, og hun er svært fornøyd med besøket hos Kartverket.

– Det har vært en kjempespennende dag, vi har fått omvisning og lært utrolig mye om hvordan kart prosesseres. Vi har også sett at de har et godt arbeidsmiljø, med inspirerende tekster rundt omkring i bygget, de har fokus på inkludering blant annet, så det har vært en veldig fin dag, sier hun til Parat24. Onsdag går turen videre til Drammen og Skatteetatens avdeling der.

Besøk hos Kartverket from Parat on Vimeo.

Powered by Labrador CMS