Kenneth Lysell og Vegard Einan. Foto: Vetle Daler

Solidaritetsstøtte til veteraner

Organisasjonen "Veteran møter veteran" fikk onsdag tildelt Parats solidaritetsstøtte for 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Formålet med Parats støtte til solidaritetsarbeid er å yte direkte bidrag til humanitære og faglige organisasjoner, samt til organisasjoner som kjemper for faglig demokrati og menneskerettigheter. Hovedstyret i Parat har for 2019 valgt å dele beløpet som gis i solidaritetsstøtte likt mellom organisasjonene Veteran møter veteran og en helt spesiell kaffebar, =Kaffe.

Les også: Solidaritetsstøtte til veteraner og kaffebar

Veteran møter veteran er et forbund som jobber for økt aktivitet blant veteraner, og legger til rette for og gjennomfører ulike veterantreff hvor veteraner møter veteraner. Parat-leder Vegard Einan overrakte støtten til organisasjonen under et arrangement i regi av Asker og Bærum forsvarsforum onsdag.

– For de fleste av våre medlemmer er det en selvfølge å ha en arbeidsdag. Gjennom vår underorganisasjon Parat forsvar har vi imidlertid blitt kjent med og bevisst de utfordringer norske veteraner står overfor etter endt tjeneste, i møte med det sivile livet, i møte med arbeidslivet. Parat vil gjerne bidra til å gjøre kampen for å komme inn i arbeidslivet litt lettere, gjennom å bidra til å synliggjøre den verdien og de ressursene deres erfaring utgjør for norske arbeidsgivere, sa han under overrekkelsen. Einan lovte samtidig at Parat aktivt vil jobbe for å løfte frem veteranene og deres interesser i aktuelle fora.

Leder for Veteran møter veteran, Kenneth Lysell, var fornøyd med støtten på 40 000 kroner fra Parat.

– Tusen takk, dette betyr mye for oss, sa han under seansen på Nadderud i Bærum onsdag.

Parats landsmøte vedtok i november en resolusjon om nettopp veteraners verdi i arbeidslivet, og denne resolusjonen er bakteppet for utdelingen. Leder i Parat forsvar, Johan Hovde, er glad for at Parat støtter Veteran møter veteran.

– Det forteller meg at Parat tar veteranenes situasjon på alvor, sier han til Parat24.

Powered by Labrador CMS