Foto: Istock

Solid økning i fagorganiserte i fjor

Antall medlemmer i fagforeninger økte med nesten 40.000 i fjor. Samtidig gikk antall tapte arbeidsdager på grunn av streiker ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske fagforeninger fikk totalt 39.397 nye medlemmer i fjor. Størst vekst hadde LO med 15.683 medlemmer, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Ifølge Arbeidskraftundersøkelsen til SSB var totalt 2.732.000 personer sysselsatt i Norge i siste kvartal i 2019. Av disse er totalt 1.897.184 fagorganisert.

Leder i Parat, Unn Kristin Olsen sier det er gledelig at flere arbeidstakere organiserer seg, og at organisasjonsgraden øker.

Økning av organisasjonsgraden er helt nødvendig for at den norske modellen skal bestå slik vi kjenner den. For at trepartssamarbeidet skal være solid og likeverdig, trenger vi sterke arbeidstakerorganisasjoner, sier Parats leder.

Parat lederen sier at selv om verden og Norge nå er i unntakstilstand med mange permitterte og med mange bedrifter og virksomheter som står i fare for å gå konkurs, og trusselen om oppsigelse henger over mange, har vi allikevel i Norge klart å snu oss raskt om og finne løsninger i fellesskap.

Dette viser den norske modellen i praksis, også i disse uvanlige tider, og betydningen av det organiserte arbeidslivet og dets viktighet, sier Parats leder Unn Kristin Olsen.

Powered by Labrador CMS