Anneli Nyberg mener de nye reglene om skatteplikt bare vi føre til mer byråkrati

Skatteplikt for ansattes billigreiser

Ansatte innen transportnæringen må fra og med i år betale skatt av fribilletter og billigreiser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat24 har tidligere omtalt at nå blir det skatt på bonuspoeng. Fra og med i år skal arbeidsgiver innrapportere verdien av uttak av bonuspoeng opptjent på tjenestereiser til skattemyndighetene. Men først når bonuspoengene tas ut til bruk på fritidsreiser.

De nye reglene gjelder også for personalrabatter, fribilletter og liknende for titusenvis av ansatte både i transportbransjen og i andre bransjer.

Leder i Parat Kabinforbund, Anneli Nyberg, sier til Dagens Næringsliv mandag at muligheten til å reise til rabatterte priser er en del av arbeidsavtalen, og at den delen betyr mye for mange.

Nyberg mener de nye reglene bare vil føre til mer byråkrati, og stiller spørsmål om hva som egentlig skal beskattes, og hvordan fordelen skal beregnes. For hvis du kan få en billett med et annet selskap til 89 kroner, er det den verdien som skal brukes, eller er det verdien av en fullprisbillett, eller noe midt i mellom, spør Nyberg.

– Våre rabatterte billetter er annerledes enn vanlige billetter. Vi får eksempel kun være med hvis det er ledige seter på flyet. Hvilken verdi har reisen hvis en ikke får være med i det hele tatt, og eller en kanskje får ekstra kostnader til overnatting. Kan slike kostnader trekkes fra, spør Nyberg.

Nyberg understreker at de på samme måte som alle andre betaler skatter og avgifter på billettene. De er ikke gratis.

– Med dagens lave priser på flybilletter er ikke fordelen like stor som tidligere, sier Nyberg.

Ansatte i busselskaper og i NSB har også fribilletter, som nå skal beskattes. Forbundsleder Lars M. Johnsen i Transportarbeiderforbundet sier til Dagens Næringsliv at de vil kreve kompensasjon for skatt på fribilletter i lønnsoppgjøret.

Powered by Labrador CMS