Les

SAS-pilotene i Parat: – Positive signaler fra regjeringen

Oddbjørn Holsether og Jan Levi Skogvang i samtale med statssekretær Maria Schumacher Walberg (Ap). Foto: Ned Ally
Leder for SAS-pilotene i Parat, Jan Levi Skogvang, er fornøyd etter møte med Arbeids- og sosialdepartementets statssekretær på Paratkonferansen tirsdag.
Av Vetle Daler Publisert dato 16.11.2021 18:35 redigert 19.11.2021 11:59
Statssekretær Maria Schumacher Walberg (Ap) kunne fortelle en fullsatt konferansesal at regjeringen forbereder lovendringer og en rekke tiltak som skal styrke arbeidstakernes rettigheter, blant annet når det gjelder muligheten til å omgå arbeidsgiveransvar.

SAS har tidligere varslet at de vil dele opp selskapet i flere datterselskaper, ikke ulikt det Norwegian gjorde for noen år siden. Disse selskapene skal stå for store deler av flytrafikken, og oppsagte piloter i SAS, som ble lovet gjenansettelse når flytrafikken tar seg opp igjen, må nå søke på sine gamle jobber i disse nye datterselskapene. Dette har ikke gått upåaktet hen hos pilotene.

Skogvang og lederen for Pilotforbundet i Parat, Oddbjørn Holsether, møtte statssekretæren før hun gikk på scenen på konferansehotellet på Kløfta.
– Det er positivt, både det hun sa til oss i forkant av møtet, og det hun sa fra talerstolen her, at regjeringen er opptatt av å trygge rettighetene til arbeidstakerne, sier han til Parat24. 

Mandag denne uka hadde arbeids- og sosialminister Hadia Tajik og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård et møte med SAS Norge-sjef Kjetil Håbjørg.

Tajik sier hun vil foreslå lovendringer som følger opp det såkalte Fougner-utvalgets anbefalinger, blant annet når det gjelder fortrinnsrett innen konsern. Det vil si at arbeidstagere som blir nedbemannet i et selskap i et konsern, vil ha fortrinnsrett til andre ledige stillinger i konsernet.
– Jeg har stor forståelse for at pandemien har truffet SAS hardt. Nå er det sånn at pandemien har truffet omtrent alle virksomheter i alle verdens land, så det er svært mange som er i en situasjon der de har behov for å se på virksomheten på nytt. Jeg er opptatt av at det må involvere hensynet til de ansatte på tilstrekkelig vis, sier hun til E24.no.

Les også: Pilotforbundet: Det skal ikke være fri flyt av arbeidsvilkår

Se video her:
Våre medlemsblader
Video

Rune Berge er årets tillitsvalgt i Parat

Hovedavtalen er grunnloven i arbeidslivet

Bodil Røkke er ny leder i Farmasiforbundet

SAS-pilotene i Parat: – Positive signaler fra regjeringen

Nyvalgt lederduo i Parat

© Parat

– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom

RSS nyhetsstrøm

parat.com
Våre nettsteder:

parat.com

parat24.com

paratkompetanse.com 

parattariff.com 

parat.com/pensjon

parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com

webmaster@parat.com

Lakkegata 23

Postboks 9029 Grønland

0187 Oslo
Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaksjonsmedarbeidere

Redaktørplakaten

Vær varsom-plakaten