Foto: Phillip André Charles

Representanter for 8,5 millioner arbeidstakere samlet i Oslo

Representanter fra hele Nordens fagbevegelse er samlet på Holmenkollen i Oslo for å delta på Nordens Faglige Samorganisasjon (NFS) kongress og 50-årsjubileum. NFS er et samarbeidsorgan for hovedorganisasjonene i Norden. Fra Norge er YS, LO og Unio medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til lederne i YS, LO og Unio, deltar statsminister, Jonas Gahr Støre, arbeidsminister, Marte Mjøs Persen og leder for DGB (German Trade Union Confederation), Yasmin Fahimi, som også har sittet i den tyske forbundsdagen fra 2017 til 2022.

Temaet for kongressen er «Hvilke utfordringer har nordiske arbeidstakerorganisasjoner?» når representanter for 8,5 millioner nordiske arbeidstakere samles i Oslo 27.-29. september.

Kongressen har fått navnet «Norden i verden», der migrasjon, energipolitikk, velferd og rettferdig omstilling diskuteres. Resultatet av disse diskusjonene vil bli retningsgivende for hva de nordiske hovedorganisasjonene skal mene om disse utfordringene.

YS-leder Erik Kollerud åpnet kongressen sammen med LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Unio-leder Ragnhild Lied. Kollerud tok opp viktigheten av det nordiske samarbeidet, og at samarbeidet har vært avgjørende i en tid med pandemi, krig og klimakrise.

– Fagforeningsmedlemskap handler om at vi er sterkere sammen, enn hver for oss. La oss ta med det som bakgrunn i diskusjonene om Norden i verden, sier Kollerud.

Powered by Labrador CMS