Les

Representanter for 8,5 millioner arbeidstakere samlet i Oslo

Foto: Phillip André Charles
Representanter fra hele Nordens fagbevegelse er samlet på Holmenkollen i Oslo for å delta på Nordens Faglige Samorganisasjon (NFS) kongress og 50-årsjubileum. NFS er et samarbeidsorgan for hovedorganisasjonene i Norden. Fra Norge er YS, LO og Unio medlemmer.
Av Phillip André Charles/Trygve Bergsland Publisert dato 27.09.2022 14:50
I tillegg til lederne i YS, LO og Unio, deltar statsminister, Jonas Gahr Støre, arbeidsminister, Marte Mjøs Persen og leder for DGB (German Trade Union Confederation), Yasmin Fahimi, som også har sittet i den tyske forbundsdagen fra 2017 til 2022.  

Temaet for kongressen er «Hvilke utfordringer har nordiske arbeidstakerorganisasjoner?» når representanter for 8,5 millioner nordiske arbeidstakere samles i Oslo 27.-29. september.

Kongressen har fått navnet «Norden i verden», der migrasjon, energipolitikk, velferd og rettferdig omstilling diskuteres. Resultatet av disse diskusjonene vil bli retningsgivende for hva de nordiske hovedorganisasjonene skal mene om disse utfordringene.

YS-leder Erik Kollerud åpnet kongressen sammen med LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Unio-leder Ragnhild Lied. Kollerud tok opp viktigheten av det nordiske samarbeidet, og at samarbeidet har vært avgjørende i en tid med pandemi, krig og klimakrise.
– Fagforeningsmedlemskap handler om at vi er sterkere sammen, enn hver for oss. La oss ta med det som bakgrunn i diskusjonene om Norden i verden, sier Kollerud.
 
Våre medlemsblader
Video

Engasjement og arbeidsglede på Verdikonferansen

Farmasikongressen 2022

Paratleder i internasjonalt klimapanel

Garvet graver

ThsF på Nordental

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaksjonsmedarbeidere

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo