Renholdernes ansettelsesforhold skal tilbakeføres til forsvarssektoren i løpet av 2024, sier regjeringen i en pressemelding. Illustrasjonsfoto: gettyimages

Renholderne tilbake til Forsvaret

Regjeringen har bestemt å tilbakeføre renholdernes ansettelsesforhold til forsvarssektoren. Det er nå Forsvarsbygg som skal ha ansvaret for renholdsarbeidet. Svært godt nytt, mener Parat.

Publisert Sist oppdatert

Forrige regjering la ut Forsvarets renhold på anbud, og tjenesten ble satt ut til private leverandører. Nå blir altså renholdernes ansettelsesforhold tilbakeført til forsvarssektoren.

Det er gode nyheter, mener Parat.

Styrker renholdernes rettigheter

– Våre renholdere vil få en tryggere og sikrere arbeidsplass og betydelig bedre rettigheter i sitt arbeidsliv. Ikke minst er det gunstigere pensjonsordninger for statsansatte enn det som er standarden i den private delen av bransjen, sier rådgiver i Parat Ståle Botn.

Også leder i Parat forsvar, Johan Hovde, er fornøyd med regjeringens beslutning.

– Det er veldig positivt at regjeringen nå tar renhold tilbake til Forsvaret. Dette har vi ventet på lenge og viser at å sette bort virksomhet ikke alltid er like lurt. Våre tillitsvalgte i Forsvarsbygg har gjennom lang tid jobbet med saken. Gratulerer til renholdere som nå blir en del av forsvarssektoren og skal sørge for at Forsvarets bygg og anlegg blir godt ivaretatt. Vi er helt sikre på at dette blir en god løsning, sier han.

Skal tilbakeføres i løpet av 2024

Målet med endringen er å skape en bedre renholdstjeneste.

– Ambisjonen er å få til en bedre løsning for renholdet enn vi har i dag samlet sett. Regjeringen har vært opptatt av at dette skal gjøres skikkelig og planlegges godt. Dette både av hensyn til berørt personell og til etableringen av en profesjonell organisasjon for å håndtere renhold i et så vidt stort omfang, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Regjeringen skriver i pressemeldingen at tilbakeføringen vil starte i 2023.

– Målet er at alt daglig renhold er tilbakeført i løpet av 2024, sier forsvarsminister i pressemeldingen.

Det mener Parat er lovende takter.

– Parat er glad for at regjeringen endelig har satt en dato for når tilbakeføringen av renholderne skal skje i forsvarssektoren. Vi gleder oss sammen med renholderne i Forsvarsbygg, og er glad for at regjeringen ønsker å sikre dem en trygg og god arbeidshverdag, sier Botn.

Flere jubler

Også LO er fornøyde med tilbakeføringen, skriver Norsk Tjenestemannslag (NTL) på sine nettsider.

– Dette er virkelig en gledens dag for renholdere, Forsvarets ansatte og arbeidstakere generelt. Usikkerheten renholderne ble utsatt for etter at Høyre-regjeringa la jobbene ut på anbud, har vært uholdbar. Det er godt at vi har en regjering som holder sine løfter når de nå tar renholdet tilbake i egen regi, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til NTL.

Powered by Labrador CMS