Parats leder Unn Kristin Olsen mener Agenda-samarbeidet er en viktig brikke i arbeidet med å styrke samfunnet mot tendenser til polarisering. Foto: Vetle Daler

Politisk involvering i Agenda-prosjekt

Parats hovedstyre inngikk tidligere i år et samarbeid med tankesmien Agenda for å finne ut av hvilke barrierer som eksisterer for at flere innvandrere skal organisere seg. Nå styres prosjektet mot tettere politisk medvirkning og forankring fra Parats politiske ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonsgraden blant innvandrere er betydelig lavere enn i befolkningen for øvrig. Samarbeidet mellom Parat og tankesmien Agenda vil derfor analysere hvordan arbeidslivet i Norge kan bidra til å unngå polarisering i befolkningen.

Leder i Parat, Unn Kristin Olsen, mener prosjektet vil bli en viktig brikke når det gjelder å belyse den norske organisasjonsmodellens rolle i å styrke samfunnet mot tendenser til polarisering.

– Vi ønsker å fokusere på tillit til medborgere og myndigheter, og hvordan vi kan bli bedre rustet til å opprettholde det høye tillitsnivået i Norge. Derfor er det viktig for Parat å få flere innvandrere på laget i det organiserte arbeidslivet, ettersom mange ellers vil gå glipp av viktige muligheter og arenaer.

Hun mener et lavt organisasjonsnivå blant innvandrere kan skape problemer for arbeidslivsmodellen generelt.

– Dette blir et problem dersom enkelte bransjer, på grunn av lav organisasjonsgrad, preges av lønnsdumping og dårlige arbeidsvilkår, sier hun.

Samarbeidet vil føre til definering av en strategi og konkrete anbefalinger om hvordan den norske modellen kan fungere som et redskap for å forebygge konflikter og polarisering, og hva som skal til for at den kan fortsette å stå sterkt i fremtiden.

Gjennomgang av forskning, intervjuer av både representanter fra fagbevegelse, interesseorganisasjoner og innvandrere av ulik bakgrunn og med ulike yrker, vil legge grunnsteinen for samarbeidets rapport og analyse

Powered by Labrador CMS