Les

Politiet skal følge opp hendelsen i Kongsberg

Forbundsleder Kjetil Ravlo i Norges Politilederlag advarer: – Hendelsen på videoen ser brutal ut. Samtidig er det viktig av flere hensyn at vi får en full gjennomgang av hendelsen før det trekkes konklusjoner. Foto: Vetle Daler/Parat.
En video av en voldshendelse i Kongsberg, ble nylig publisert i mediene. Videoen har skapt sterke reaksjoner, og har ført til kraftig kritikk mot politiet i kommentarfeltene, men også direkte trusler overfor tjenestepersoner. 
Av Kjetil Ravlo Publisert dato 10.05.2023 13:55 redigert 10.05.2023 14:22
Forbundsleder Kjetil Ravlo i Norges Politilederlag sier videoen fra Kongsberg-saken gjør inntrykk, og det er lett å forstå at dette skaper reaksjoner. 
– Hendelsen på videoen ser unektelig brutal ut. Samtidig er det viktig av flere hensyn at vi får en full gjennomgang av hendelsen før det trekkes konklusjoner. Det handler om rettssikkerhet for de impliserte, det handler om HMS-hensyn og det handler ikke minst om å opptre kunnskapsbasert, sier Ravlo.

Politidirektøren har kommentert saken i mediene, og påpeker at det er kun de involverte, samt enkelte i Spesialenheten, som kjenner foranledningen eller detaljene rundt hva som skjedde forut for, underveis, og etter videoen. Hun sier norsk politi har rundt 300.000 oppdrag i året, og politidirektøren mener norsk politi ikke er kjent for å bruke uforholdsmessig med makt.

Norges Politilederlag (NPL) støtter politidirektørens tilnærming til denne hendelsen. En ordentlig behandling i rettssystemet er viktig, og vil ikke minst føre til kunnskapsbaserte læringspunkter. NPL vil bidra til at politiet og våre politiledere vil følge opp aktuelle læringspunkter når saken er ferdig behandlet. 

NPL er åpen på at saken er krevende for politiet, fordi dette også handler om å ha tillit til politiets maktutøvelse og til hvordan politiet rapporterer på sin håndtering. NPL mener det skal stilles høye krav til hvordan politiet opptrer. Innbyggerne fortjener dette. Et rettssamfunn krever det. 
 
Våre medlemsblader
Video

Frigjørings- og veterandagen

YS kritisk til forsvarssatsingen: – Må handle om mer enn materiell

Meklingen i gang i privat sektor

Brudd i meklingen i lønnsoppgjøret i privat sektor

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo