Personvern i Parat

Den nye personopplysningsloven som er vedtatt i Norge er fremdeles ikke trådt i kraft, men det skjer trolig den 20. juli. Parat er i gang med å avslutte arbeidet med å tilpasse og trygge de nye og strengere personvernbestemmelsene som følger av EUs Personvernforordning (GDPR).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om Parat selvsagt har forholdt seg til personvernbestemmelsene slik den gjelder i dag, er dette viktig arbeid for å verne enkeltpersoner og den enkeltes personopplysninger, sier Forbundsadvokat Per-Jostein Ekre.

Prosessen har foregått over lengre tid, og har vært omfattende og positiv. All behandling av personopplysninger er kartlagt, og vi er i ferd med å ferdigstille nødvendige dokumenter og avtaler sier Ekre.

Parat har i denne forbindelse utarbeidet nye personvernerklæringer. Personvernerklæringer for våre medlemmer og for våre brukere av vår nettside er nå lastet opp på vår hjemmeside her:

Personvernombud

I tillegg til Ekre, er advokat Lene Liknes Hansen utpekt som personvernombud i Parat.

– Personvernombudet har et uavhengig kontrollansvar og skal påse at Parat følger lover og regler som gjelder for behandling av personopplysninger. Dette inkluderer også å bistå medlemmer og tillitsvalgte i spørsmål knyttet til håndtering av personopplysninger, sier Ekre.

Skulle det være noen som har spørsmål knyttet til Parats håndtering av personopplysninger, er det bare å ta kontakt med oss avslutter Ekre.

Powered by Labrador CMS