Partene sitter fremdeles hos Riksmekleren

VG meldte klokken 10:30 at YS Stat, Unio og LO Stat har kommet til enighet med staten i statsoppgjøret - mens Akademikerne fortsetter meklingen. Hverken partene eller Riksmekleren har bekreftet disse opplysningene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var klokken 10:30 i dag at VG kunne melde basert på kilder tett på meklingen at tre av hovedorganisasjonene har sagt ja til en fremlagt skisse i tariffoppgjøret for de statsansatte. Opplysningene er ikke bekreftet fra Riksmekleren eller partene som sitter i meklingen. Fristen for å komme til enighet gikk ut ved midnatt onsdag 23. mai. 2018.

Det er kun riksmekleren som har anledning til å uttale seg til pressen og andre mens meklingen pågår. Partene har ikke anledning til å uttale seg til hverken pressen eller andre før meklingen formelt er avsluttet.

NTB melder likevel at forhandlingsutvalgene for YS Stat, LO Stat, Unio, Akademikerne og representanter for Staten fremdeles oppholder seg hos Riksmekleren i Grensen i Oslo.

Hvis partene ikke klarer å komme frem til en løsning, tas i første omgang rundt seks tusen statsansatte ut i streik. De fire organisasjonene har varslet at hele 77.000 statsansatte kan bli tatt ut i streik dersom en eventuell konflikt skulle vedvare.

FriFagbevegelse melder i ettermiddag at det sansynligvis ikke bli noen avklaring før tidligst klokka 16.00, men det kan også drøye enda lenger utover ettermiddagen.

Den siste informasjonen som er kommet ut fra meklingslokalene kom da en ordknapp mekler Richard Saue holdt en kort pressekonferanse onsdag klokka 21.00, mens partene hadde middagspause. Saue sa da at partene er inne i konstruktive prosesser, og snur hver stein for å finne gode løsninger. Etter denne beskjeden har det vært stille fra meklingslokalene - om man ser bort fra VG sin rapport klokken 10:30 om at flere av hovedorganisasjonene skal ha kommet til enighet med staten.

Ansatte som er planlagt tatt ut i streik, møter på jobb som vanlig inntil videre.

SISTE:

NTB melder at like før klokken 15:00 ble det levert pizza til forhandlingsdelegasjonene som sitter hos Riksmekleren. Etter det NTB får oppgitt, kan det fortsatt være flere timer før oppgjøret er i havn.

Powered by Labrador CMS