Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: Akademikerne/Parat

Parats leder ber om ro i forhandlingene

Temperaturen øker i pensjonsforhandlingene i offentlig sektor. Leder for Unio, Ragnhild Lied, kom fredag med ramsalt kritikk av NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud maner til ro og besinnelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for Unios kritikk er Skogen Lunds motstand mot pensjonskravene i offentlig sektor: LO og Unio har begge flagget krav om andre, og bedre, pensjonsvilkår i det offentlig enn i det private. Det misliker Skogen Lund ifølge Dagbladet.

– Nå må Skogen Lund snart forstå at hun ikke er part i forhandlingene som angår oss i offentlig sektor. Skogen Lunds ansvar er det private. Når hun holder på slik, øker hun streikefaren. Hun må holde fingrene av fatet, sier Lied til Dagbladet.

Skjæggerud sier han vil mane til ro og besinnelse fra alle aktører i forbindelse med de pågående forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon.

– Disse forhandlingene er en av de viktigste i norsk arbeidsliv på mange år. Det er avgjørende at vi gjennom en god prosess klarer å komme frem til en løsning for ansatte i offentlig sektor som understøtter arbeidslinjen og som ivaretar alle gruppene på best mulig måte innenfor de rammene vi forhandler om, sier Parat-lederen.

Han sier ansatte i offentlig sektor trenger en tjenestepensjonsordning som står seg inn i fremtiden og dermed gir den forutsigbarheten alle fortjener.

– Da er det særdeles forstyrrende at ulike aktører benytter media for å fremme sine saker. Det er selvsagt uklokt når NHO-sjefen, som ikke er en forhandlingspart, blander seg inn, sier Skjæggerud.

Parat-lederen sier det er vanskelig å forstå hva Skogen-Lund ønsker å bidra til med sitt utspill. – Jeg håper hun og andre som har interesser og særinteresser i saken er seg ansvaret bevisst fremover, bidrar konstruktivt og ikke hauser opp forhandlingene og elementene i disse i media, sier Skjæggerud.

Du kan lese mer om forhandlingene her:

Pensjonsforhandlinger for 800 000 offentlig ansatte

Offentlig pensjon endelig på forhandlingsbordet

Powered by Labrador CMS