Parats hovedstyre møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg i Brussel. Foto: privat

Parats hovedstyre i London og Brussel

Parats hovedstyre besøker denne uken London for et dypdykk i konsekvenser for Norge og den norske EØS-debatten i kjølvannet av Brexit. I tillegg har hovedstyret fått en innføring i EU-spørsmål og møtt Nato-sjef Jens Stoltenberg i Brussel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedstyret fikk i London besøk av parliamentsmedlemmet Ian Murray fra det skotske Labour-partiet. Murray er kjent som en skarp kritiker av Labour-leder Jeremy Corbyn. Overfor Parats hovedstyre var han svært klar rundt sine meninger om de tidligere statsministerne Theresa May og David Cameron, så vel som sin egen partileder.

Murrays hovedbudskap er at de gode resultatene gjennom EU og EØS er prosessbaserte, og ofte usynlige i den offentlige debatten. Han mener nasjonale regjeringer ofte legger skylden på EU for deres egne vanskeligheter.

Også Becky Wright fra tenketanken Unions21, og Andrew Pakes, som har base i et britisk fagforbund, anbefaler Parats hovedstyre å anlegge en mer optimistisk og fremtidsorientert profil. Det ble redegjordt for spennende bruk av ny teknologi, samtidig som de begge bøyer hodet for den høye norske og nordiske organisasjonsprosenten i arbeidslivet.

Tirsdag fikk Parats hovedstyre anledning til å møte Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, som gav en innføring i Natos arbeid og hvilke problemstillinger som i dag er aktuelle.

Parats nestleder, Unn Kristin Olsen, takket Nato-sjef Jens Stoltenberg med en Parat-paraply og klem etter møtet i Brussel. Foto: privat.

Becky Wright fra Unions21 holdt foredrag for Parats hovedstyre i London. Foto: privat.

Parliamentsmedlem Ian Murray fra det skotske Labour-partiet ga Parats hovedstyre en innføring i potensielle Brexit-konsekvenser. Foto: privat.

Powered by Labrador CMS