Paratkonferansen i gang

Mandag og tirsdag er nesten 300 av Parats tillitsvalgte samlet på Gardermoen til årets Paratkonferanse og tariffkonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto: Ned Alley

Forbundsleder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, åpnet konferansen. Tema for årets konferanse er arbeidstid, som også flaggsak i Parat er arbeidstid. Parat mener at gode arbeidstidsbestemmelser er viktige elementer i tariffavtalene, men det som var viktige vernebestemmelser for noen ti-år siden, kan som følge av utvikling og ny teknologi være mindre relevant i dag.

– Arbeidsmiljøloven er i stadig endring, og det må det være i et arbeidsliv som endrer seg. Men for Parat er det et ufravikelig krav at endringene må være basert på kunnskap og trygghet om at det ikke går utover arbeidstakernes helse, sa Skjæggerud.

Dagens arbeidstidsreguleringer som gir tillitsvalgte og organisasjoner utvidede muligheter til å inngå avtale om avvikende arbeidstidsordninger. I følge Skjæggerud er det ikke en gave til, eller særbehandling av arbeidstakerorganisasjonene.

– Lovens oppbygning med mulighet til å avtale ulike unntak på ulike nivå er t utrykk for en hensiktsmessig balanse med tanke på styrkeforholdet mellom partene, sa Parat-lederen.

I følge Skjæggerud bidrar arbeidstidsreguleringen til å bygge opp under det organiserte arbeidsliv.

– Dette er forhåpentligvis fortsatt en ønsket politikk fra myndighetenes side, sa Skjæggerud, myntet på arbeidsminister Anniken Haugli (H) som satt på første benk. Skjæggerud viste til at det i regjeringserklæringen står at regjeringen «anerkjenner at mange arbeidstakere velger å være uorganisert».

– Et velorganisert arbeidsliv er den beste medisinen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Det er også den beste forutsetningen for et godt arbeidsliv i fremtiden, mener Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Powered by Labrador CMS