Parat: Unødvendig av finansministeren

Finansminister Siv Jensen (Frp) advarer mot lønnsbonanza og sier at de kommende årene blir en stor test. – Unødvendig av finansministeren, svarer Paratleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Samme dag som Nordeas analytikere la fra spådommer om en lønnsøkning på et sted mellom 3,5 og 4 prosent i 2020, retter finansministeren en advarende pekefinger mot partene.

– Som finansminister må jeg være forsiktig med å blande meg bort i lønnsoppgjørene. Det er og blir partenes ansvar. Men jeg vil likevel benytte anledningen til å advare mot en ny og kostnadsøkende bonanza, sa Jensen i et innlegg under Verdiskaperkonferansen i Kristiansund onsdag melder NTB.

Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud sier dette var unødvendig av finansministeren.

– Som finansministeren selv sier er lønnsoppgjøret partenes ansvar. Hun vet godt partene i lønnsoppgjøret opptrer ansvarlig og i tråd med de økonomiske forutsetningene, sier han.

Finansministeren viste til at moderate lønnsoppgjør bidro til at til at norsk økonomi kom seg gjennom oljenedturen.

– Dette premieres med at norsk næringslivs konkurranseevne nå er betydelig bedre enn før oljeprisfallet. Denne fordelen skal vi ta med oss videre. Norsk industri, og spesielt oljerelatert næringsliv, kommer til å være en viktig del av norsk økonomi i flere tiår framover. Men det krever at de må være konkurransedyktige. Det er nå vi får den virkelige testen, sa Jensen i følge NTB.

Skjæggerud sier at en del av partenes ansvarlighet ansvarligheten er å kreve arbeidstakernes rettmessige andel av verdiskapningen som skjer.

– Når verdiskapningen er god vil vi kreve mer, og motsatt dersom det går dårlig. Dersom det er toppledernes lønnsutvikling i norske selskaper hun tenker på kan jeg forstå det, men da burde hun heller starte med å se på lønnsutviklingen i de selskapene hvor staten har eierandeler, sier lederen i Parat.

Powered by Labrador CMS