Parat ber forsvarsminister Frank Bakke-Jensen gå i konstruktiv dialog med BFO. Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvarets mediesenter.

Parat støtter BFO i ordstriden med forsvarsministeren

Parat mener forsvarsministeren har gjort seg skyldig i klart kritikkverdig omtale av søsterforbundet i YS, BFO (Befalets Fellesorganisasjon). Parat-leder, Unn Kristin Olsen, sier det er naturlig å påpeke dette offentlig, ikke minst av hensyn til Parats egne medlemmer i forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I Stortingets spørretime onsdag, fremførte Liv Signe Naversete (Sp) et spørsmål til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, knyttet til en uformell, men åpen og direkte temperaturmåling (trivselsmåling) som BFO hadde fått utført blant sine medlemmer.

– Naversete kom i skade for å omtale BFOs nett-baserte temperaturmåling som en «undersøkelse». BFO har selv ikke brukt ordet «undersøkelse» om nett-målingen de lot utføre. Forsvarsministeren kalt fra Stortingets talerstol temperatur-målingen et «makkverk», og tillot seg til og med å anføre at det fantes «sekter» som utførte bedre og mindre vinklede «undersøkelser» enn det BFO her hadde gjort, sier Olsen.

Ber forsvarsministeren beklage

Hun sier Parat har satt seg inn i temperatur-målingen til BFO.

– Målingen er langt fra et makkverk, og ligner til forveksling mange andre stikk-prøve-målinger, eller ad-hoc-målinger som både organisasjoner og etater fra tid til annen gjennomfører. Slike målinger er gjerne også forstadiet for bruk av mer formelle undersøkelser, der metodekrav og nøyaktighet er satt mer i høysete. Parat har en rekke ganger arbeidet på denne måten, dette for først å få umiddelbare tilbakemeldinger om problematiske forhold, og deretter å utføre mer profesjonelle undersøkelser, sier Olsen.

Parat-lederen sier det er unødvendig av forsvarsministeren å trekke inn «sekter» for å finne sammenligningsgrunnlag, når det gjelder den type måling BFO her har utført.

– I den grad forsvarsministeren var opprørt over at målingen ble betegnet som en «undersøkelse», var det skivebom å rette kritikken mot BFO. Den kritikken måtte i så fall blitt rettet mot Navarsete. Parat vil oppfordre forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til snarest mulig å gå i konstruktiv dialog med BFO og erkjenne sitt uheldige ordvalg, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS