Parat på Stortinget

Mandag er det høring på Stortinget, etter Arbeiderpartiets forslag om å fjerne den utvidede adgangen til midlertidige ansettelser i Arbeidsmiljøloven. Parats nestleder Vegard Einan er en av de som vil møte, for nå må loven endres mener han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skapte sterke reaksjoner i en samlet fagbevegelse da regjeringen høsten 2014 foreslo å endre arbeidsmiljøloven slik at det ble en utvidet adgang til midlertidige ansettelser. Januar 2015 gikk 1,5 million arbeidstakere organisert i YS, LO og Unio ut i en to timer lang politisk streik som en reaksjon på forslaget.

Nestleder i Parat, Vegar Einan, sier Parat står fast på sitt standpunkt om at faste ansettelser må være hovedregelen i Norsk arbeidsliv.

– Midlertidighet skaper økt usikkerhet for mange arbeidstakere og deres familier, for deres personlige økonomi og mulighet til å planlegge karriere og privatliv. Bankene gir sjelden boliglån til de uten fast stilling, noe som rammer særlig unge arbeidstakere i etableringsfasen, sier Einan.

Han mener en generell adgang til midlertidig ansettelser strider mot det som tidligere var en grunntanke i norsk rett.

– Faste ansettelser gir både den enkelte arbeidstaker og arbeidsgiver forutsigbarhet, sikkerhet og trygghet. Dette har på mange måter vært et adelsmerke for norsk arbeidsliv, sier Einan.

Det er Arbeiderpartiet som har fremmet forslaget som nå er til behandling i Stortingets Arbeids og Sosialkomite.

– De rødgrønne partiene har hele tiden vært motstander av endringen i arbeidsmiljøloven, mens de borgerlige partiene har vært for. Når saken etterhvert kommer til behandling i stortingssalen, vil nok KrF være tungen på vektskålen, sier nestlederen i Parat.

Her kan du lese høringsdokumentet, og det konkrete endringsforslaget.

Powered by Labrador CMS