Les

Parat og MEF vil jobbe sammen for bedre vilkår

Lederne i MEF og Parat møttes lørdag til panelsamtale med professor ved UiT, Rudi Kirkhaug (t.h.). Til venstre konferansier og generalsekretær i Parat, Trond Reidar Hole. Foto: Helene Husebø
Helgen 10. – 12. juni er Parat til stede på Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) i Tromsø. Lørdag ble det arrangert panelsamtale mellom Parat-leder Unn Kristin Olsen, leder i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Julie Brodtkorp, og professor ved Universitetet i Tromsø, Rudi Kirkhaug.
Av Helene Husebø Publisert dato 11.06.2022 16:05 redigert 15.06.2022 12:47

NNBA samler rundt 5000 ansatte fra bygg- og anleggsbransjen daglig gjennom helgen, og har over 170 utstillere. Parat var en av utstillerne med stand, som eneste fagforening, og arrangerte lørdag panelsamtale mellom Parat-leder Unn Kristin Olsen, MEF-leder Julie Brodtkorp og professor ved UiT, Rudi Kirkhaug.

Samtalen mellom de to forbundslederne og Kirkhaug dreide seg rundt hvorfor det lønner seg å være fagorganisert. De var alle enige om at bedrifter med høy organisasjonsgrad blant ansatte fungerer bedre og er mer levedyktige, og at samarbeid mellom arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjoner er essensielt for å få gjennomslag for krav ovenfor myndigheter.
– Vi må sammen gjøre et godt stykke arbeid for å få opp organisasjonsgraden i bedriftene. Vi er glade for å ha fått på plass denne samtalen med MEF, altså arbeidsgiver, i dag, men må også fremover jobbe for å opprette og vedlikeholde et sterkt samarbeid, sier Parat-leder Olsen.

MEF-leder Brodtkorp roste Parat for å være til stede under messen.
– De aller fleste bedriftene i denne bransjen er små eller mellomstore, og ofte er det da ikke så aktuelt for de ansatte å organisere seg. Derfor er det viktig at vi og dere er der ute og forklarer hvorfor det å fagorganisere seg gjør driften av virksomhetene mer effektiv og levedyktig, både for arbeidsgivere og ansatte. Videre må vi sammen jobbe for å bedre vilkårene i bransjen. Det er når vi kommer med felles forslag at vi får gjennomslag for kravene for overfor myndighetene, sier hun.

Professor ved UiT, Rudi Kirkhaug, kunne fortelle at de gjennom forskning på arbeidsliv i Norge, Norden og resten av verden, i stor grad ser at de organisasjonene som overlever på sikt er dem som har en høy grad av organisering blant de ansatte.
– Organiserte arbeidstakere føler seg mer knyttet til hverandre, og til virksomheten. Ikke bare gjør det organisasjonene mer stabile og levedyktige, men de ansatte blir større ressurser og yter bedre på jobb, sier han.

Våre medlemsblader
Video

Lykkes vi med forebygging og bekjempelse av organisert kriminalitet?

Parat politiet etterlyser større økonomisk handlingsrom

Parat forsvar: – Den sikkerhetspolitiske situasjonen krever handling

Parat domstolene krever økning i budsjettet

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo

Cookie Consent Popup