Les

Parat møtte Avinor om kostnader for ansatte

Parat-leder Vegard Einan, leder for Parats hovedflyplassutvalg Hege Charlotte Jacobsen, og Norsk tollerforbunds Ron Erling Pedersen.
Avinor vil gjøre en nærmere vurdering av de ansattes interesser og behov for parkering på Oslo lufthavn i fremtidige prosesser. Det kom fram under et møte hos Avinor onsdag.
Av Vetle Daler Publisert dato 21.11.2018 19:40 redigert 22.11.2018 14:53
Ansatte på Oslo lufthavn og andre lufthavner, som er avhengige av å kjøre bil til jobb, frykter at de fra neste år må ut med over 10 000 kroner i året for å parkere på flyplassen. Dette har satt sinnene i kok hos Parats medlemmer og andre ansatte på OSL, og onsdag møtte Parat og Norsk tollerforbund Avinor i Oslo til et møte om saken. Avinor svarer nå at kostnaden ikke er avklart, og at beløpene som går er rykter.

Viktig spørsmål
Leder i Parat, Vegard Einan, sier han oppfattet at Avinor forstår utfordringene for de ansatte. Han mener dette er et viktig spørsmål for mange av de nærmere 3 000 Parat-medlemmene på flyplassen, men at temaet berører alle Parats 6000 medlemmer i norsk luftfart.
– Avinor er lydhøre overfor de utfordringene Parats medlemmer og andre ansatte på flyplassen har når det gjelder kostnader til nødvendigheter som parkering, mat og drikke. Dette går særlig utover de som er lavtlønte, de som jobber i deltidsstillinger og som ikke har mulighet til å ta kollektivtransport til jobben. Mange er avhengig av å komme seg til jobb til alle døgnets tider, og for dem er ikke kollektivtilbudet godt nok, sier Einan.

Han er fornøyd med at Avinor nå sier at de skal se på saken på nytt. Avinor vil også arbeide for at kollektivtilbudet til OSL skal bli bedre.
– Avinor sier de skal ta dette med seg i vurderingen av sine anbudsprosesser, og se nærmere på de ansattes interesser og behov. De har imidlertid ikke gitt andre løfter enn å gjøre en vurdering, og jeg hadde heller ikke forventet at de skulle gi noe over bordet i møtet. Vi vil holde saken varm og håper det vil være mulig å komme fram til en bedre løsning enn det som er skissert til nå, sier Vegard Einan.

Fortsetter å påvirke
Ron Erling Pedersen fra Norsk tollerforbund var også til stede på møtet med Avinor. Han representerer 160 medlemmer på OSL, og sier forbundet har tatt opp denne problematikken gjentatte ganger uten resultat.
– Mange av våre medlemmer jobber i turnus og er helt avhengige av å kjøre bil til jobb. Avinor er dessuten avhengig av å ha oss der, påpeker Pedersen. Han sier arbeidsgiver, Tolldirektoratet, ikke har gjort noe overfor Avinor for å løse problemet. 
– De har så langt heller ikke vært villige til å subsidiere parkering. Fra vår side kommer vi derfor også til å fortsette å påvirke vår arbeidsgiver, sier han til Parat24.

Etter planen blir det innført et nytt parkeringsregime på flyplassen fra 1. mars 2019. I forbindelse med dette skal det opprettes ny parkeringsplass for ansatte med plass til  6000 biler, med eget shuttle bus-tilbud.
 
Les også: Avinor vil kreve tusener fra ansatte på flyplassene
Våre medlemsblader
Video

Streikemerkering Jernabenetorget 16.10.20

Lederkonferanse: Tre inspirerende foredrag

Parat-ansatte på hjemmekontor

Streikemarkering Avarn 25. september 2020

Krise i luftfarten

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com
parattariff.com

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf  +47 482 10 100
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo