Sigurd Wefald er engasjert av Parat og skal bidra med strategisk rådgivning. Foto: Trygve Bergsland.

Parat inngår avtale med Sigurd Wefald

Koronapandemien har rammet store medlemsgrupper i Parat i form av permitteringer og oppsigelser. Parats generalsekretær, Trond R. Hole, sier Parat er forberedt på langsiktige endringer for organisasjonen og har inngått en avtale med Sigurd Wefald som skal bidra med strategisk rådgivning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hole sier Wefald har lang erfaring fra organisasjonslivet og vil samtidig kunne se Parat fra «utsiden».

– Arbeidstakerorganisasjonene får nye utfordringer i en virkelighet preget av pandemi og hjemmekontor. Noe av det vi ser rundt oss nå vil resultere i varige endringer. Parats administrasjon vil møte disse endringene på best mulig måte. Her kunne vi valgt å søke bistand fra et av de store konsulentselskapene, men jeg tror mer på råd fra en som allerede kan vår bransje godt, med lang og bred erfaring. Det får vi nå gjennom Sigurd Wefald, sier Parats generalsekretær.

Hole sier Parat ved flere anledninger har invitert rådgivere utenfra for viktig kritikk, vink og råd.

– Det er samtidig viktig å understreke at de viktigste råd og innspill får vi hele tiden fra egen organisasjon via tillitsvalgte, vi måler det i medlemsundersøkelser, i kurs- og konferanseevalueringer og i arbeidsmiljøundersøkelser for å nevne noe, sier han.

Wefald har tidligere jobbet for Delta, både som politisk rådgiver, administrasjonssjef og tidligere generalsekretær. I tillegg har han hatt sentrale verv i representantskapet til YS og YS´sentralstyre. Han har utdanning innen bedriftsøkonomi og har gjennomgått Hærens krigsskole.

– Jeg ser frem til å arbeide sammen med Parat og Parats generalsekretær i en utfordrende tid med koronakriser og medlemmer som føler usikkerhet for fremtiden. Mange år i organisasjonslivet har tilført meg noe kunnskap om organisasjoner og kriseforståelse, noe av denne kunnskapen håper jeg nå å kunne overføre til Parat, sier Sigurd Wefald.

Powered by Labrador CMS