Leder i Parat Forsvar Johan Hovde er glad for at stortinget har vedtatt en raskere opptrappingsplan når det gjelder personell i forsvaret Foto: Parat

Parat forsvar ble hørt

Torsdag behandlet Stortinget langtidsplanen for forsvaret. I høringsrunden påpekte Parat forsvar at regjeringens forslag om styrking av personell var for lite ambisiøs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbundsleder i Parat forsvar Johan Hovde sier at regjeringen i det store følger opp tidligere og inneværende langtidsplan, noe som etter Hovdes mening er en ambisiøs plan med styrking på mange områder.

Raskere opptrapping av antall ansatte

Et flertall i Stortingets utenriks- og forsvarskomite vil forsere opptrapping av antall ansatte i Forsvaret. I komiteinnstillingen vises det blant annet til Parat forsvars innspill i høringsrunden, der de påpekte at personellopptrappingen måtte komme tidligere enn først foreslått.

– Det er gledelig at styrking av personell kommer raskere enn det regjeringen først anslo. Her har vi blitt hørt, sier Hovde.

Hovde understreker at det er mange utfordringer og oppgaver som ligger foran dem med denne planen, og at Parat Forsvar skal gjøre sitt til at vi får et best mulig forsvar ut av denne langtidsplanen.

Les komiteens innstilling her.

Powered by Labrador CMS