Parat deltar i nytt klimapartnerskap som skal redusere klimautslippene i byggebransjen.

Parat deltar i klimapartnerskap

Parat deltok i oppstartsmøte om klimapartnerskapsavtale for byggebransjen anført av kommunal- og distriksminister Sigbjørn Gjelsvik torsdag 29. mars. Målet med partnerskapet er å gjøre byggenæringen mer klimavennlig.

Publisert Sist oppdatert

Klimapartnerskapet skal bidra til å synliggjøre hvor samfunnet kan oppnå reduserte utslipp og hvordan aktørene må bidra for at hele verdikjeden skal lykkes med den grønne omstillingen, skriver regjeringen i en pressemelding.

Sigmundstad representerer Parat

Fagsjef samfunns- og myndighetskontakt i Parat, Arve Sigmundstad, deltok i oppstartsmøte på vegne av Parat.

– For vår del er det viktig at myndighetene, og dette klimapartnerskapet, bidrar til å understøtte det organiserte og seriøse arbeidslivet, sier han.

Sigmundstad forteller at partene er samstemte i målet – å skape en grønnere næring for å nå klimamålene.

– En samlet bransje er klar til å bidra til å nå klimamålene, og klimapartnerskapet må være et felles prosjekt og forplikte alle parter, poengterer han.

Sigmundstad er også opptatt av at konkurranseevnen til næringen ikke svekkes.

– For å løfte en fragmentert næring må vi ha like konkurransevilkår som belønner klimavennlige løsninger, sier han.

Et godt utgangspunkt for videre dialog

Gjelsvik påpeker i en pressemeldingen fra regjeringen at det er store utslipp knyttet til bruk av ressurser og avfall fra bygging.

– Å redusere de samlede utslippene vil kreve mer sirkulære løsninger, mer effektiv bruk av materialer, bruk av mer klimavennlige materialer og en mer klimavennlig byggeprosess, sier han.

Ministeren mener klimapartnerskapet bereder grunnen for tettere samarbeid.

– Nå skal vi samle den kunnskapen vi allerede har og supplere der vi trenger å vite mer. Et godt kunnskapsgrunnlag er et viktig utgangspunkt for videre dialog. Dette er et arbeid som skal skje i tett samarbeid mellom myndigheter og aktørene i næringa. Både organisasjonene som har deltatt på oppstartsmøtet og andre aktører vil bli involverte i det videre arbeidet, sier Gjelsvik.

Powered by Labrador CMS