Nestleder i Parat, Vegard Einan. Foto: Trygve Bergsland

Parat ber NHO trekke varsel om lockout

Norsk Sykepleierforbund er i en lovlig arbeidskonflikt med NHO Service etter ikke å ha kommet til enighet med årets tariffoppgjør. Torsdag sendte NHO varsel om lockout. Parats landsmøte går i rette med NHO, og ber arbeidsgiverorganisasjonen trekke varselet om lockout.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under åpningen av landsmøtets andre dag at nestleder Vegard Einan gikk på talerstolen med et tydelig budskap til NHO, et budskap landsmøtet gav sin enstemmige tilslutning til.

Les også: NHO har vedtatt lock-out i sykepleierstreiken

Uttalelse fra landsmøtet i Parat:

Norsk Sykepleierforbund er i en lovlig arbeidskonflikt med NHO Service etter ikke å ha kommet til enighet under årets tariffoppgjør.

Torsdag har NHO sendt Norsk Sykepleierforbund varsel om lock-out. Som en følge av dette vil NHO stenge ute samtlige sykepleiere ved de private helsesentre og pasienthoteller som omfattes av avtalen mellom NHO Service og Handel/Abelia og Sykepleierforbundet.

Å bruke lock-out for å styre en lovlig arbeidskonflikt mot en tvungen lønnsnemd tar vi sterk avstand fra. Dette er en overdreven reaksjon på en lovlig arbeidskonflikt, hvor det allerede er tatt behørig hensyn til liv og helse.

Parats landsmøte oppfordrer NHO til trekke varselet om lockout.

Powered by Labrador CMS