Parat ber KrF kreve pensjon fra første krone

Én million nordmenn kan miste muligheten for bedre pensjon, dersom KrF ikke tar kravet om pensjonsopptjening fra første krone med inn i regjeringsforhandlingene. Nestleder i Parat, Vegard Einan, er sterkt uroet av spekulasjoner om at KrF vil droppe dette kravet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Einan sender en krystallklar oppfordring til KrF og Ropstads forhandlingsdelegasjon om å stå opp for de aller svakeste i pensjonsmarkedet.

– Parat forventer at Ropstad og KrF forlanger at Solberg-regjeringen går med på en ordning som sikrer pensjonsopptjening fra første krone, sier han.

Senterpartiet må si i fra

Parats nestleder er sterkt uroet av Aftenpostens oppslag, tirsdag, der det spekuleres i om KrF vil droppe prioritering av dette kravet når de nå er i forhandling med regjeringspartiene.

– Ap og SV har gjort det helt klart hvor de står. De støtter opp om kravet om pensjonsopptjening fra første krone, men Senterpartiet har vært uklare. Det vil styrke saken om Senterpartiet nå sier klart fra hvor de står. Slik situasjonen er nå, spres det fra ulike arbeidsgiverhold rykter om at Senterpartiet er skeptiske til pensjonsopptjening fra første krone, sier Einan.

Ryktene om Senterpartiets skepsis til pensjonsopptjening fra første krone, er ifølge Einan knyttet til påståtte økonomiske utfordringer dette vil få for bønder som har stort forbruk av midlertidige ansatte og sesongarbeidere.

– Jeg oppfordrer Senterpartiet til å gjøre det klart at partiet i denne saken står opp for prinsippene om likhet og rettferdighet. Om Senterpartiet kommer med slik klargjøring nå straks, vil dette styrke KrFs muligheter til å presse regjeringspartiene til å gi etter, sier Einan..

Powered by Labrador CMS