F.v. Arild Grande (Ap), Christen Horn Johannessen (Parat), Lene Liknes Hansen (Parat), Leif Sande (Ap), Hadia Tajik (Ap) og Unn Kristin Olsen (Parat). Foto: Vetle Daler

Nye møter med stortingspolitikere

Parat har mandag møtt Arbeiderpartiet og Rødt, i kjølvannet av Norwegian-dommen i Høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parats nestleder Unn Kristin Olsen sier hun setter stor pris på at både Arbeiderpartiet og Rødt inviterte til samtaler om endring av arbeidsmiljøloven.

– Parat redegjorde overfor partiene om hvorfor vi mener loven ikke fungerer i henhold til intensjonen, og at det dermed er Stortingets oppgave å endre loven. Det er gledelig at både Arbeiderpartiet og Rødt er enige med oss om at loven må endres, sier hun.

Olsen mener arbeidsmiljøloven må moderniseres for å unngå tilpasninger som svekker vern av arbeidstakerne.

– Samtidig må arbeidsgivers mulighet til omstrukturering og ekspansjon ivaretas, påpeker hun.

Parat fikk altså betydelig støtte for sitt syn i møtene med Arbeiderpartiet og Rødt på Stortinget mandag.

– Nå er det vår oppgave som lovgivere å sørge for at vi får tydeliggjort i loven at den som faktisk er arbeidsgiver, altså som har styringsrett, også påtar seg de pliktene som følger med det, sånn at arbeidstakerne også i framtidas arbeidsliv kan ha et forhold til sin reelle arbeidsgiver, sier Arbeiderpartiets Arild Grande til Parat24.

– Vi prøver å få med de andre partiene på dette, slik at vi kan få et flertall i Stortinget for å gjøre en endring, sier hans partikollega Leif Sande.

Leder i partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, er enig.

– Dette er en sak som egentlig angår alle arbeidstakere i Norge, at man skal kunne forhandle med det som er den reelle sjefen som bestemmer på jobben, sier han til Parat24. Rødt har allerede fremmet et forslag i Stortinget om å stanse fagforeningsknusing.

– Det er viktig at alle partier, også de borgerlige, ser at vi alle er tjent med at det er et reelt partsforhold, sier han.

F.v. Christen Horn Johannessen, advokat i Parat, Bjørnar Moxnes (partileder i Rødt), Unn Kristin Olsen (nestleder i Parat) og Lene Liknes Hansen (advokat i Parat). Foto: Vetle Daler

Les også: Positivt møte hos arbeidsministeren

Les også: Regjerings- og stortingspolitikere i dialog med Parat

Les også: Parat ber Stortinget rydde opp

Powered by Labrador CMS