Les

Ny rapport: Arbeidsglede øker prestasjonen

Arbeidstakere som opplever arbeidsglede presterer bedre på jobb. Det kommer fram i en rapport Høyskolen Kristiania har utført på oppdrag fra Parat.
Av Vetle Daler Publisert dato 07.09.2022 22:45 redigert 14.09.2022 10:07
Engasjement skaper arbeidsglede, og arbeidsglede skaper engasjement. Det er blant konklusjonene i en ny rapport om arbeidsglede som Høyskolen Kristiania har utført for Parat.

Stikkord er medbestemmelse, selvbestemmelse og faglig ansvar.

Arbeidstakere som opplever arbeidsglede presterer bedre på jobb og setter i større grad søkelys på og ivaretar rutiner relatert til sikkerhet på jobb, heter det i rapporten.

Arbeidsglede er også med på å fremme ekstrarolle-adferd, det vil si at arbeidstakeren er villig til å strekke seg og yte det lille ekstra på vegne av organisasjonen. Arbeidsglede er rett og slett velferdsfremmede og prestasjonsøkende.

Mye av dette har vi allerede i Norge i arbeidsmiljøloven, blant annet når det gjelder medvirkning og tilrettelegging på arbeidsplassen.
– Eksisterende regler gir både arbeidsgiver og arbeidstaker stort handlingsrom til å skape arbeidsglede, sier Knut Erik Gaustad, høyskolelektor Institutt for psykologi, pedagogikk og juss, Høyskolen Kristiania.

Møt Knut Erik Gaustad, høyskolelektor Institutt for psykologi, pedagogikk og juss, Høyskolen Kristiania, prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania Jens Barland og Parat-leder Unn Kristin Olsen, som var til stede på Parats lederkonferanse på Gardermoen 7. september 2022.

Les rapporten her
Våre medlemsblader
Video

Følg Lederkonferansen direkte

Arendalsuka 2023: Brann og havari: Hvordan står det til med flysikkerheten på bakken?

Parat forsvar: Kiel-seminaret 2023

Arendalsuka 2023: Trenger vi NAV-kontoret i 2035?

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo