Norwegian sin nye konsernsjef er Jacob Schram. Foto: Scanpix/NTB.

Ny Norwegian-sjef

Jacob Schram blir ny konsernsjef i Norwegian og begynner offisielt i jobben 1. januar. Den påtroppende konsernsjefen er 57 år og har hatt lederstillinger i Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds og McKinsey. Han ledet også børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Schram sier at det viktigste nå er å konsentrere seg om å få lønnsomhet.

– Dette er et selskap som etter min mening tør å drømme, tør å satse og investere og får gjennomført ting. Det er med ærefrykt og sug i magen at jeg skal overta etter han som har vært «ekspedisjonsleder», sier han, med henvisning til Kjos og flere av polarheltene som pryder halene på Norwegians fly.

Enstemmig styre

– Jeg er superglad for å stå her ved Jacob Schram ved min side. Han er enstemmig valgt av styret, sa styreleder Smedegaard.

I jakten på en ny konsernsjef har Norwegian sett både utenfor Nordens grenser, og også utenfor Europa, men valget falt på en nordmann.

Styrelederen trekker fram Schrams omfattende ledererfaring fra globale selskaper, kundeorientering og evne til å skape verdier som nettopp det Norwegian trenger. Selskapet er på vei over i en fase der veksten bremser opp og skal ha lønnsomhet som mål.

Finansdirektør Geir Karlsen ble konstituert som konsernsjef da Bjørn Kjos kunngjorde sin avgang 11. juli i år. Karlsen fortsetter som finansdirektør og visekonsernsjef.

Powered by Labrador CMS