Illustrasjonsfoto: iStock / Getty Images

Ny avtale: Staten kjøper over 70.000 mobiler

Staten sparer 30 millioner kroner i året på en ny avtale for kjøp av om lag 76.000 mobiltelefoner og 8.000 nettbrett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtalen ble inngått av Statens innkjøpssenter mandag, opplyser Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Den gjelder i to år og omfatter 180 statlige virksomheter med 135.000 ansatte. Til sammen kjøper disse virksomhetene omtrent 38.000 mobiltelefoner og 4.000 nettbrett hvert år.

– Handler du mye får du bedre priser enn om du handler lite. Og når du handler på vegne av store deler av staten, handler du ganske mye, sier leder i Statens innkjøpssenter Kjetil Østgård i en pressemelding.

Det er leverandørene Nordialog Oslo AS, Dustin Norway AS og Atea AS som har signert kontrakt om å levere telefoner, nettbrett og tilhørende utstyr til staten.

Statens innkjøpssenter ble etablert 1. januar 2016 og mandagens innkjøpsavtale er den femte som er inngått siden den gang. Til sammen sparer staten omtrent 230 millioner kroner i året på disse avtalene, ifølge Difi.

– Allerede på den første avtalen vi inngikk, om kjøp av forbruksmateriell, sparte vi staten for 7–8 ganger mer enn den årlige kostnaden for å drive Statens innkjøpssenter. Når vi nå er oppe i 230 millioner tror jeg vi må kunne si at myndighetene gjorde en god investering da de satset på felles innkjøp. Et bilde på det er at de årlige gevinstene fra Statens innkjøpssenter nå nærmer seg halvparten av Difis totale, årlige driftsutgifter, sier Difi-direktør Steffen Sutorius.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS