Les

Norwegian-ansatte planlegger markering foran Stortinget

Onsdag klokken 12.00 vil 200 ansatte i Norwegian markere sin støtte til eget selskap, samtidig som de inviterer stortingspolitikerne ut for å høre deres budskap. René-Charles Gustavsen sier piloter, kabin- og kontoransatte står sammen i en vanskelig tid for selskapet.
Av Vetle Daler Publisert dato 10.11.2020 22:05 redigert 10.11.2020 22:24
Gustavsen, som er leder for kabinansatte, sier de ønsker å kommunisere sin misnøye og uro med regjeringens avgjørelse om null støtte til Norwegian.
– Vi er selvfølgelig opptatt av å sikre jobben til over 2000 norske ansatte i Norge. Samtidig vil Distrikts-Norge og næringslivet over hele landet tape, dersom Norwegian ikke klarer seg gjennom denne korona-krisen, sier han.

Leder for pilotene i Norwegian, Alf Hansen, sier han er glad for støtten selskapet fikk ved utbruddet av pandemien, men forstår ikke at regjeringen ikke følger opp videre.
– Det ble utarbeidet krisepakker til norsk luftfart frem til sommeren i år. Nå når krisen vedvarer og regjeringen stenger ned hele landet, følges ikke dette opp med nye midler. Vi ser at store deler av norsk næringsliv er rammet, der konsekvensene er aller størst for hoteller, restauranter og reiseliv. Flyselskapene er viktig for hele næringskjeden, sier Hansen.

Hansen håper stortingspolitikerne vil møte dem onsdag.
– For oss ser det ut som regjeringen satser på en guttegjeng med store drømmer, men uten fly og ansatte. Alternativt satser de på at selskaper som Wizz Air skal holde rutenettet i Norge oppe. Du skal ikke oppholde deg lenge i Vest- Midt- eller Nord-Norge for å forstå hvor viktig Norwegian og norsk luftfart er for norsk infrastruktur, sier han.
Våre medlemsblader
Video

Norwegian-markering ved Stortinget

Norwegian-markering ved Stortinget

Unn Kristin Olsen: Medbestemmelse viktig for innovasjon

Politiet: Betinget glede for to pr tusen

Pilotaksjon mot Wizz Air

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf  +47 482 10 100
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo