Les

Norsk reiseliv blir nasjonal eksportsatsing

Nå skal det satses tungt på norsk reiseliv, lover regjeringen som har valgt reiselivet som neste nasjonale eksportsatsing. Illustrasjonsfoto: gettyimages.
Reiseliv blir nå Norges neste nasjonale eksportsatsing som en del av regjeringens eksportreform. Parat har jobbet målrettet for at nettopp reiselivet skulle bli den neste satsingen.
Av Marianne Baksjøberg Publisert dato 08.09.2023 9:55 redigert 08.09.2023 10:17

Regjeringen har som mål å øke norsk eksport utenom olje og gass med 50 prosent innen 2030. Nå er norsk reiseliv valgt som neste store nasjonale eksportsatsing som en del av regjeringens eksportreform "Hele Norge eksporterer".

Vil gi flere arbeidsplasser

Parat har jobbet målrettet for at nettopp reiseliv skulle bli en av regjeringens eksportsatsinger. Sammen med NHO Reiseliv, NHO Luftfart, Fellesforbundet, Norsk Reiseliv og Virke Reiseliv har Parat stått bak et felles initiativ som viser norsk reiselivs posisjon og potensial.

Parats nestleder Anneli Nyberg er svært fornøyd med at arbeidet har ført frem. Hun peker på hva det kan bety for reiselivsbransjen og norsk økonomi fremover.
– Norsk reiseliv er allerede en stor del av norsk økonomi, og potensialet til å bli enda større er absolutt til stede. Det betyr flere norske arbeidsplasser, også i distriktene, og innenfor flere ulike bransjer hvor Parat organiserer medlemmer. Jeg ser frem til denne satsningen fra regjeringen og gleder meg til å følge arbeidet med å fremme norsk reiseliv, sier Nyberg.

Reiseliv er Norges femte største eksportnæring i dag

Satsingen skal bidra til økt eksport og en mer konkurransedyktig reiselivsnæring som både er mer bærekraftig og lønnsom, skriver regjeringen i en pressemelding.
– Reiseliv er Norges femte største eksportnæring. Det er økt etterspørsel etter bærekraftige reisemål og autentiske opplevelser. Norge kan bli en verdensledende destinasjon for bærekraftig turisme. Fra regjeringens side ønsker vi å bidra til å utvikle en mer konkurransedyktig og lønnsom reiselivsnæring, som skaper helårs arbeidsplasser over hele landet, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Reiselivsnæringen omsatte for totalt 206 milliarder kroner før 2019, hvorav eksportbidraget var på hele 38 milliarder kroner. Dette gjør reiseliv til Norges femte største eksportnæring etter olje/gass, maritim, sjømat og prosessindustri.

Våre medlemsblader
Video

Følg Lederkonferansen direkte

Arendalsuka 2023: Brann og havari: Hvordan står det til med flysikkerheten på bakken?

Parat forsvar: Kiel-seminaret 2023

Arendalsuka 2023: Trenger vi NAV-kontoret i 2035?

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo