Les

Nordiske land skal samarbeide om beredskap

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp), her fotografert under et besøk hos Sivilforsvaret i Sør-Trøndelag. Foto: Justisdepartementet
Fem nordiske ministre er enige om å styrke samarbeidet om skogbrann, nødkommunikasjon og stoffer og materialer med stort skadepotensial.
Av NTB 16.10.2019 10:54

– Et nytt og endret trusselbilde viser oss at samfunnssikkerhet krever samarbeid på kryss av grenser og stater, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp).

De nordiske ministrene er enige om å styrke det nordiske beredskapssamarbeidet når det gjelder skog- og naturbrann, nødkommunikasjon og materiale med stort skadepotensial, så kalt CBRN. Det omfatter kjemiske stoffer, biologiske agens, radioaktive stoffer og nukleært materiale.

Ministrene med ansvar for samfunnssikkerhet og beredskap i de nordiske landene deltok i et møte i Oslo tirsdag. De møttes i regi av det politiske Haga-samarbeidet fra 2009. Under møtet vedtok ministrene utviklingsmål fram mot 2021.

Norge, Sverige og Finland kan allerede som de første landene i verden, kommunisere over landegrensene med sine nødnett. Et av målene er at Danmark og Island skal undersøke hvordan de kan bidra til grenseløs nød- og beredskapskommunikasjon.

Våre medlemsblader
Video

Permittering, ferie og feriepenger

Vil ha din mening om Nasjonal transportplan

Er vår sikkerhet ivaretatt?

Tenor Thomas Ruud om solidaritets­konserten

Parat arrangerer digital solidaritets­konsert

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com
parattariff.com

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf 21 01 36 00
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo