Ole Erik Almlid Administrerende direktør i NHO, Foto: Moment Studio NHO

NHO og verden

I en urolig verden er Norge tjent med at verden styres etter felles spilleregler. Det er utgangspunktet for NHOs årskonferanse 2019, under overskriften «Vi og verden» som går av stabelen 9. januar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

NHOs årskonferanse 2019 har temaet «Vi og verden», og retter søkelys på hvordan globale trender påvirker det norske samfunnet.

– Målet med årskonferansen er å vise hvordan verden endrer seg og påvirker oss, men samtidig hvordan Norge skal møte den, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til NTB.

Konferansen vil også ta for seg hvordan EØS-avtalen bidrar til å sikre norske arbeidsplasser.

Almlid sier at mesteparten av alt som eksporteres fra Norge går til EU.

– Vi trenger flere, ikke færre handelsavtaler. Derfor er det viktig at flere står opp for EØS-avtalen som vi mener er veldig viktig for Norge, sier han.

Les også: Verden og oss - Næringslivets perspektivmelding 2018

Årskonferansen har trekkplastre som journalist Ronan Farrow i The New Yorker som sto bak Harvey Weinstein-avsløringene, som var starten på metoo-bevegelsen. Statsminister Erna Solberg og generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO er også blant innlederne under årskonferansen som arrangeres i Oslo Spektrum 9. januar. Parat24 følger konferansen, og vil rapportere underveis.

Hele programmet for konferansen kan du se her.

Powered by Labrador CMS