Les

NHO-bedrifter venter med flere permitteringer

Øystein Dørum, sjefsøkonom i NHO, forventer flere permitteringer Foto: Moment Studio
Til tross for at de siste koronarestriksjonene tærer på for bedriftene, holder mange pusten og venter med flere permitteringer.
Av NTB-Jan-Morten Bjørnbakk Publisert dato 10.02.2021 13:20

Det er hva mer enn 3.700 NHO-bedrifter melder i Medlemsundersøkelsen. Det er små endringer i hva bedriftene rapporterer siden siste undersøkelse i desember, til tross for de strenge koronatiltakene som ble innført etter nyttår.

1.300 nye permitteringer
28 prosent av bedriftene melder at de har permittert ansatte. Det er bare 2 prosent flere enn i november. Medlemsundersøkelsen anslår at det kan komme 1.300 nye permitteringer i ukene som kommer. Ifølge NHO er det mange bedrifter som sitter på gjerdet og teller på knappene om de skal permittere eller ikke.
– Så langt må jeg si at de siste innstrammingene ikke har gjort store utslag. Det er ikke en dramatisk økning i andelen som sier at de må permittere. Det er kostnader knyttet til å permittere, og kostnader du ikke vil ta hvis du tror at du skal åpne rundt neste sving, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum til NTB.

Flere mister omsetning
Samtidig har andelen bedrifter som sier de har nedgang i omsetningen, økt fra drøyt halvparten for en måned siden til tre av fire i januar.
– Denne økningen er et godt speilbilde på de siste innstrammingstiltakene. Undersøkelsen sier ikke noe om hvor mye omsetningen har gått ned, sier Dørum.

NHO har også spurt om medlemsbedriftene blir rammet dersom de ikke får tilgang til utenlandsk arbeidskraft. Ni av ti klarer seg godt.
– Omtrent hver 10. bedrift svarer at det vil kunne oppstå knapphet på arbeidskraft. De vil få tregere produksjon, lavere produksjon, lavere omsetning og økte kostnader., sier Dørum.

 
Våre medlemsblader
Video

Harald Eia: Fagforeninger er avgjørende for velferd

NPL foreslår langtidsplaner i politiet

Jobbskaperne – NHOs årskonferanse 2021

Juleglede på Gardermoen

Velkommen til Luftfarts­konferansen 2020

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf  +47 482 10 100
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo