Les

Nå starter «storrengjøringen»

Statsminister Jonas Gahr Støre har varslet "storrengjøring" i arbeidslivet, noe som ble bekreftet under årets YS-konferanse. – Vi kommer til gå igjennom hele arbeidslivsfeltet, og gjøre en storrengjøring for å sikre arbeidstakernes rettigheter, sa statssekretær Truls Wickholm (Ap) på konferansen.
Av Vetle Daler Publisert dato 20.10.2021 13:00 redigert 21.10.2021 8:44
Reversering av ordningen med generell adgang til midlertidige ansettelser og innstramming i bruken av innleie var blant grepene Wickholm varsler at regjeringen vil gjøre. 

Han var også tydelig på at regjeringen vil styrke trepartssamarbeidet i arbeidslivet.
– YS-medlemmene kommer til å merke en regjering som har en helt annen innstilling til samarbeid med arbeidslivets parter.

Tirsdag 19. oktober var representanter fra alle de 12 forbundene samlet til årets YS-konferanse. Temaet for konferansen var "Det nye arbeidslivet". 
– Jeg er overbevist om at arbeidslivet mer enn noen gang trenger et sterkt og politisk uavhengig YS. Vi er den utålmodige lillebroren, den litt slitsomme eleven på første benk, som stadig rekker opp hånden for å korrigere læreren og som kan være den modige gründeren som finner nye svar, sa YS-leder Erik Kollerud til tillitsvalgte, medlemmer og ansatte i YS-forbundene.
– YS er ikke størst. Men vi kan være de som tenker lengst og er mest ofensive. Vi kan være de som sier ja der andre sier nei. Vi kan være de som blir med på å legge retningen og rammene for det nye arbeidslivet, sa Kollerud. 

Parat-leder Unn Kristin Olsen fulgte konferansen digitalt.
– Vi fikk et godt innblikk i virkeligheten der ute, og hvordan partssamarbeidet funger i ulike bransjer. Særlig stolt er jeg av våre tillitsvalgte som bidro, så stor takk til Rune Berge, konserntillitsvalgt i Schibsted, og Linda Iversen Norbeck, hovedtillitsvalgt i Travel Retail Norway, sier Olsen.

Se videoer fra YS-konferansen her:Våre medlemsblader
Video

Rune Berge er årets tillitsvalgt i Parat

Hovedavtalen er grunnloven i arbeidslivet

Bodil Røkke er ny leder i Farmasiforbundet

SAS-pilotene i Parat: – Positive signaler fra regjeringen

Nyvalgt lederduo i Parat

© Parat

– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom

RSS nyhetsstrøm

parat.com
Våre nettsteder:

parat.com

parat24.com

paratkompetanse.com 

parattariff.com 

parat.com/pensjon

parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com

webmaster@parat.com

Lakkegata 23

Postboks 9029 Grønland

0187 Oslo
Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaksjonsmedarbeidere

Redaktørplakaten

Vær varsom-plakaten