Les

Nå er snart siste mulighet for å forhåndsstemme

Illustrasjon: Stortinget.no.
Hvis du er opptatt på valgdagen, er det lurt å være rask. Fredag er siste mulighet til å forhåndsstemme før valgdagen på mandag. Til og med tirsdag denne uken hadde 1.193.307 stemmeberettigede stemt. Det tilsvarer 30,7 prosent av alle de stemmeberettigede ved årets valg.
Av NTB/Trygve Bergsland Publisert dato 08.09.2021 9:20
– Valgkvelden kan bli kort i år.
Det sa Johan Giertsen i Poll of polls til NTB etter at det tirsdag ble klart at rekordmange har forhåndsstemt ved årets stortingsvalg.

Fristen nærmer seg
Valgforskerne NTB har snakket med, tror den store andelen forhåndsstemmer gjør at valgresultatet kan bli raskere klart mandag kveld.

For de som har tenkt å forhåndsstemme, nærmer nå fristen seg. Fredag 10. september er siste dag det går an å forhåndsstemme ved årets valg. Hvis man ikke har stemt i løpet av fredag, er den siste muligheten til å avgi stemme under årets stortingsvalg selve valgdagen mandag 13. september.

Stemme hjemme
Hvis man har andre forpliktelser 13. september, kan det derfor være lurt å oppsøke ett av stemmelokalene i kommunen der man bor før forhåndsstemmingen avsluttes. 159 kommuner har imidlertid også åpne valglokaler søndag 12. september.

Hvis man er syk eller ufør, er det også mulighet for å stemme hjemme eller der man oppholder seg. Fristen for å søke kommunen om å kunne stemme hjemme går ut klokken 10 på fredag.

Er man pålagt isolasjon på grunn av korona, kan man søke fram til klokken 10 på valgdagen dersom man stemmer i kommunen man er manntallsført i.
 
Våre medlemsblader
Video

Bli med "På innsiden av luftfarten"

Hvem fortjener pris?

Følg regionkonferansen direkte fra Kristiansand

Hva skal du stemme ved stortingsvalget – og hvorfor?

Hvordan blir veien ut av pandemien?

© Parat

– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom

RSS nyhetsstrøm

parat.com
Våre nettsteder:

parat.com

parat24.com

paratkompetanse.com 

parattariff.com 

parat.com/pensjon

parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com

webmaster@parat.com

Lakkegata 23

Postboks 9029 Grønland

0187 Oslo
Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaksjonsmedarbeidere

Redaktørplakaten

Vær varsom-plakaten