Motordepot og testcelle for F35 på Rygge

AIM Norway starter arbeidet med motordepot og testcelle for F35 på Rygge. Et viktig skritt på veien for å bevare kompetansemiljøet i AIM, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i helgen AIM Norway inngikk og signerte de nødvendige avtaler for etablering av motordeponi og testcelle for F35 på Rygge lufthavn.

Vi starter byggingen allerede denne uka, sier Ove Haukåssveen, CEO i AIM Norway til Parat24.

Han sier AIM har kjøpt tomt på Rygge militære flyplass av Forsvarsbygg, og kontrahert AF-Gruppen til å bygge verkstedbygg, samt Pratt & Whitney til å sette opp en komplett testcelle, inkludert bygg.

Dette har vært en lang og svært krevende prosess for selskapet, som har pågått siden 2012. Det er derfor ekstra gledelig at vi nå kan starte bygging, sier Haukåssveen til Parat24.

Han sier at dersom alt går etter planen, vil AIM Norway ha tett bygg i god tid før jul.

Et komplett motordepot, med testcelle, innkjøp av alt verktøy og utstyr, og opplæring skal være ferdigstilt i 2021, dermed i tide for våre første oppdrag, sier Haukåssveen til Parat24.

Han sier at ved etableringen på Rygge, legger AIM et godt grunnlag for videre utvikling av selskapet, og ikke minst satsningen på understøttelse av F-35 flåten.

Byggearbeidene som startes denne uka er begrenset til selve motordeponiet for motorflåten til F35 i Europa. Samtidig har vi her mulighet for utvidelse også med hangarer, noe vi vil ha behov for om vi også skal kunne ta oppdrag knyttet til vedlikehold av skrogene på F35, sier Haukåssveen til Parat24.

Vegard Einan, nestleder i Parat, har sammen med de tillitsvalgte på AIM Norway lenge jobbet for at kompetansemiljøet ved AIM skal ivaretas og styrkes etter forsvarets overgang fra F16 til F35.

– Dette er et viktig skritt i riktig retning. Nå vil vi intensivere arbeidet for at AIM også skal få vedlikeholdet av skrogene på F35 flyene. Ikke minst av hensynet til sikkerhet og beredskap er det viktig at vi kan utføre dette arbeidet i Norge, sier Einan.

Les også: Kritisk vedlikehold av norske F-35 i Italia

Powered by Labrador CMS