Trond Hole. Foto: Lill Fischer

Metoo: Må ikke bli papirbestemmelser

Parat har gode retningslinjer for oppførsel og varsling, men må kontinuerlig jobbe for at dette ikke blir papirbestemmelser, mener Parats likestillings- og diskrimineringsutvalg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka orienterte generalsekretær Trond Hole utvalget om arbeidet Parat gjør når det gjelder etiske retningslinjer, god oppførsel, konflikthåndtering og varsling. Hole sier at Parat gjennom flere møter denne vinteren, og på basis av Metoo-debatten, har diskutert organisasjonens egne rutiner og retningslinjer.

Situasjonen for Parat er den at det allerede er på plass gode dokumenter om varsling og om konflikt-håndtering, samt at Parat har etiske retningslinjer. Men særlig de to første av disse dokumentene er, i tråd med arbeidsmiljølovens bestemmelser, utarbeidet for Parats administrasjon, altså for de ansatte i Parat. De etiske retningslinjene gjelder i utgangspunktet både ansatte og medlemmer/tillitsvalgte, sier generalsekretæren.

I tillegg til nevnte dokumenter, har Parat også en digital "plakat-for-god-oppførsel", som alle kurs- og konferansedeltakere blir gjort kjent med. I denne plakaten nevnes både alkohol og trakassering.

Administrasjonen i Parat gjennomfører nå et arbeid som skal ende opp med at hovedstyret i mai eller juni får til behandling dokumenter som er mer rendyrket tilpasset Parats medlemmer/tillitsvalgte. Disse dokumentene vil dog ta sitt utgangspunkt i de dokumenter som allerede er gjeldende for de ansatte i Parat.

Da jeg orienterte Parats likestillings- og diskrimineringsutvalg om status i arbeidet denne uken, sluttet utvalget opp om behovet for å få frem disse dokumentene. Men utvalget ga også innspill på viktigheten av det kontinuerlige kulturbyggings-arbeidet som samtidig må gjøres - for å sikre at dokumentene ikke bare blir papirbestemmelser, men etterleves i det daglige, sier Trond Hole til Parat24.

Powered by Labrador CMS