Les

Mener apotek-reklame tramper på yrkesstoltheten

Bodil Røkke, leder i Farmasiforbundet (t.v) og Urd Andestad, leder i Norges Farmaceutiske Forening. Foto: Vetle Daler
En reklamefilm for nettapoteket Farmasiet får Farmasiforbundet i Parat og Norges Farmaceutiske Forening til å reagere. – Reklamen fremstiller apotekansatte misvisende og tramper på vår yrkesstolthet, sier Farmasiforbundet-leder Bodil Røkke.
Av Vetle Daler Publisert dato 07.12.2022 13:05 redigert 07.12.2022 13:28
Reklamefilmen som nå går på riksdekkende TV fremstiller en kunde på et fysisk apotek. Hun spør etter et intimprodukt, hvorpå den ansatte i apoteket roper ut hva kunden skal ha og hvor det står. Kunden blir åpenbart flau. Det vises deretter hvordan kunden bestiller produktet på nett.

Kraftig provosert

Farmasiforbundet i Parat og Norges Farmaceutiske Forening mener filmen fremstiller ansatte i apotek som ufølsomme og ufyselige. Leder i Farmasiforbundet, Bodil Røkke, er kraftig provosert. 
– Ingen skal eller trenger å være flaue eller redd for å gå på apoteket. I apotek jobber det apotekteknikere og farmasøyter, begge gruppene er autorisert helsepersonell med taushetsplikt. De er der for å hjelpe deg med det du trenger, trygt og diskré. Det gjør vi for alle, enten du er kjendis, nabo eller ukjent. Og det gjør vi i alle apotek, enten apoteket er i byen, på bygda eller på nett, sier Røkke.

Uakseptabel oppførsel

Leder i Norges Farmaceutiske Forening, Urd Andestad, stiller seg bak kritikken.
– Reklamen er ikke en humoristisk fremstilling eller et godlynt lite spark. Den fremstiller apotekansatte som ufyselige, uhøflige og ufølsomme mennesker. Oppførselen i reklamen er på ingen måte akseptabel i apotek eller noen annen helseinstitusjon og bryter med helsepersonelloven. Opplever du dette i apotek, bør det meldes til Statens legemiddelverk, sier hun.

Til nettavisen Kampanje sier Andestad at hun håper Farmasiet trekker reklamefilmen.
– Apotek er en viktig del av helsevesenet hvor det jobber helsepersonell. Farmasiet eier et apotek, og da må de fremstille apotek på en ansvarlig måte, sier hun til Kampanje.

Ikke overraskende

Stig Henning Pedersen, driftsdirektør og farmasøyt i Farmasiet, svarer slik på kritikken:
– Reaksjonene blant våre farmasøyter og apotekteknikere er positive, noe som er utrolig viktig for oss. At vi får reaksjoner når vi prøver å utfordre i en så etablert bransje som apotek er, er ikke så overraskende egentlig, og vi var forberedt på at det kunne komme. Fra vår side er dette gjort med en god dose humor og glimt i øyet, og vi har ikke ment å tråkke noen på tærne, sier han til Kampanje.
 
Våre medlemsblader
Video

Apoteklovutvalget legger frem sin innstilling

Regjeringen legger fram ny strategi for luftfarten

Unicef får jobben gjort

Parat på Arctic Entrepreneur 2023

Parats hovedstyre på Stortinget

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo