Les

Mekling i gang på flyavtalen

Parats delegasjon fotografert utenfor NHO under forhandlingen i oktober. F.v.: Svanhild Hogner, WGH; Mona Synnøve Knutsdatter, Widerøes Flyveselskap; Tonje Jensen Kulseth, Menzies; Lars Petter Larsen, Parat og Stein Grindheim, SGH. Foto: Vetle Daler
Meklingen mellom Parat og NHO Luftfart om flyavtalen startet onsdag. Tariffavtalen gjelder for funksjonærer innen kontor, ekspedisjon, trafikale og operative avdelinger i flyselskaper. 
Av Vetle Daler Publisert dato 03.03.2021 12:15 redigert 04.03.2021 0:23
Forhandlingene brøt sammen 27. oktober, og partene møttes onsdag hos Riksmekleren for å forsøke å komme til enighet om en ny avtale. Da bruddet var et faktum, sa Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen at bransjen er i en vanskelig situasjon på grunn av pandemien og at arbeidstakerne derfor var villige til å avstå fra generelle lønnstillegg.
– Vi er likevel opptatt av likebehandling av ansatte i samme selskap, som utfører samme arbeid, på tjenestereiser. Videre krever vi en minimumsgodtgjørelse til ansatte som er pålagt å bære uniform, men som ikke får dekket tilhørende effekter etter bedriftens krav, og som noen av bedriftene mener ansatte må betale selv, sa Parat-forhandleren i høst. 

Onsdag sitter han sammen med tillitsvalgte fra Parats medlemsgrupper som er omfattet av avtalen, og meklingsfristen går ut ved midnatt. Blir det ikke enighet hos Riksmekleren blir det streik fra torsdag morgen.

Parat24 følger saken utover dagen og kvelden.

Les også: Brudd i forhandlingene om flyavtalen

Våre medlemsblader
Video

Paratkonferansen 2020

Lønnsoppgjøret i staten: – Kjøpekraften skal sikres

Brudd i lønnsoppgjøret

Enklere pensjon for alle med innskuddspensjon

Lønnsoppgjøret er i gang

© Parat

– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom

RSS nyhetsstrøm

parat.com
Våre nettsteder:

parat.com

parat24.com

paratkompetanse.com 

parattariff.com 

parat.com/pensjon

parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com

webmaster@parat.com

Lakkegata 23

Postboks 9029 Grønland

0133 Oslo
Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaksjonsmedarbeidere

Redaktørplakaten

Vær varsom-plakaten