Les

Markerte Forsvarets minnedag

H.K.H kronprins, Haakon Magnus, var tilstede for å vise sin respekt til de falne på Forsvarets minnedag 2022.
Den første søndagen i november hvert år, markeres Forsvarets minnedag. Siden 2007 har dagen vært en viktig påminnelse og hedring av de som ha ofret alt for Norge i strid og tjeneste. Forbundsleder i Parat forsvar, Johan Hovde, sier dagen gjør inntrykk, og at det er ydmykhet og respekt som preger markeringen.
Av Ulrik Øen Johnsen Publisert dato 06.11.2022 13:40 redigert 07.11.2022 11:38
Forsvarets minnedag hedrer falne i tjenesten. Flere pårørende og ansatte i Forsvaret møtte opp søndag på Akershus festning for å vise sin respekt over dem som ofret alt for å beskytte andre.

Blant dem som var til stede for å minnes de vi har mistet var H.K.H kronprinsen, stortingspresident Masud Gharahkhani og forsvarsjef Eirik Kristoffersen.

Parat forsvars leder, Johan Hovde, sier markeringen er en viktig påminnelse om de som har ofret alt for Norge.
– Dette er en veldig fin dag. Den gir oss en viktig påminnelse om de som har mistet livet i tjenesten for andre. Å se at både vi og staten Norge hedrer dem for det de har ofret, er en viktig og fin markering som er preget av ydmykhet, respekt og annerkjennelse av våre falne, sier Hovde.

I sin tale til de fremmøtte sa forsvarssjefen at vi var samlet for å minnes de som igjennom generasjoner har mistet sitt liv i tjeneste for Forsvaret og landet vårt. Han sa også at det var et spesielt år i år, i forbindelse med krigen i Ukraina.
– Konsekvensene av krigen er mange og vi har ennå ikke sett alt som kommer til å følge av den, sa forsvarssjefen i sin tale.

Etter tale fra forsvarssjef  Eirik Kristoffersen, og kransenedleggelse på Nasjonalt veteranmonumnet, fortsatte dagen med minnegudstjeneste i Akershus slottskirke, før lunsj i Fanehallen på Akershus festning for inviterte gjester.
Våre medlemsblader
Video

Felles utfordringer i nordisk luftfart

Engasjement og arbeidsglede på Verdikonferansen

Farmasikongressen 2022

Paratleder i internasjonalt klimapanel

Garvet graver

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo